Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın (24), yakınları teröre tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı İmam Bakır Mahallesi'ndeki taziyeleri kabul eden Taş'ın yakınları, hüzün yaşanıyor. Şehitle aynı adı taşıyan amcası İbrahim Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok kutsal bir mertebe şehitliğin herkese nasip olamayacağını söyledi.

"GEREKİRSE HEPİMİZ ÖLMEYE HAZIRIZ"

Terör örgütü PKK'nın yanı sıra HDP'ye de tepki gösteren ve şehidin Türk bayrağını sarılmış kızını kucağına alarak konuşan Taş, şunları kaydetti:

"Ben Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Demirtaş kendi evladının acısını biliyor mu? Yeğeninin acısını biliyor mu? Aysel Tuğluk veya Baydemir çocuk acısını biliyor mu?  Evladının acısını bir çeksinler bakalım. İnşallah da çekerler. Ama dilerim ki barış olur böyle sorunlar olmaz. Vatan sağolsun, ne diyelim, gerekirse hepimiz ölmeye hazırız ama bilin ki hiçbir zaman bunlar iflah olmayacak. Bu vatan için herkes ölmeye hazır.

"İT GİBİ ÖLECEKSİN, KİMSE RAHMET OKUMAYACAK"

Amca Taş, Selahattin Demirtaş'a sert sözlerde bulunarak, "PKK itlerine sesleniyorum. Bu şehidimizin kızı sizden babasının hesabını soracak. Dilerim ki sizler de karşılarına çıkarsınız. Ey Demirtaş ne yaparsan sonunda it gibi dolanıp mezara gireceksin ama sana kimse 'Allah rahmet eylesin' demeyecek. Bizim Kürt arkadaşlarımız var şu anda yanımızdalar ama onlar böyle yapmıyor" diye konuştu.

"BİR İBRAHİM GİDER, BİN İBRAHİM GELİR"

Olayı öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadığını belirten baba Hüseyin Taş da en son perşembe günü oğluyla telefonda görüştüğünü dile getirerek, "(Göreve çıkacağız baba telefonu kapatıyorum) dedi, dua ettim gitti. Nitekim şehit olacakmış. Vatana canımız feda olsun, bir İbrahim gider, bin İbrahim gelir, onlar sevinmesin, ülkenin başı sağolsun bu ateşin sönmesini istiyoruz" dedi.