Hakkari Çukurca’da 2008 yılında şehit düşen bir askerin annesine gösterdiği incelik ile tüm Türkiye'ye örnek olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Doktoru Ayşenur Hoş’a tebrik telefonları ve mesajları yağıyor. Tokat Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel de genç doktoru hastanede ziyaret ederek, örnek davranışından dolayı tebrik etti. 1993 yılında Siirt'in Pervari ilçesinde mayın patlaması sonucu oğlu Fevzi Demirel’i 20 yaşında şehit veren Demirel, doktorun nazik davranışının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, “Doktor hanımın şehit ailesine bu şekilde davranması bizleri gururlandırdı. Bizleri çok memnun etti. Şehit ailelerine hastanelerde öncelik tanınırsa memnun oluruz. Siz bu anlamda öncelik tanışmışsınız” diye konuştu.

Sosyal medyada paylaştığı “Şehit annesidir, bir öf bile demeyiniz” notu ile tüm Türkiye'yi duygulandıran Dr. Hoş ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, şehit babası Demirel’in elini öptü. Bir süre başhekimlikte şehit aileleri başkanı ile görüşen Dr. Hoş, beklemediği bir şekilde kartopu gibi büyüyen paylaşımlardan mutlu olduğunu dile getirerek, “Faks çekenler var, mesaj atanlar var, telefonla arayanlar var, hastanenin santrali kitlenmiş. Hepsinden Allah razı olsun. Bugün Şehit Aileleri Dernek Başkanımızla güzel bir buluşmamız oldu.

O en değerli işi yapıyor. Onlar (şehitler) diridir, onların emanetlerine sahip çıkan en güzel insanlardan birisi. Kendisi ile daha sık görüşeceğiz. Bu anlamda telefonla arayan Vali bey, Rektörümüz, Dekanımıza, Anabilim Dalı Başkanıma, hocalarımıza, meslektaşlarıma, herkese bu inceliğinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Dr. Ayşenur Hoş, 2008 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar’ın annesinin şehit haberlerinden etkilenerek şekerinin yükselmesi nedeni ile hastaneye gelmesi üzerine moral bozukluğunu fark ederek psikiyatri konsültasyon takibi yapılmasını isteyip, dosyasına ‘Şehit annesidir, öf bile demeyiniz’ şeklinde not düşmüştü.