21 Ağustos 2015'te Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu imzasıyla yayınlanan yazıda, “Devlet Övünç Madalyası sahiplerinin havaalanları VIP salonlarından yararlanmaları uygun görülmüştür” denildi. Karar, şehit aileleri ve gaziler tarafından sevinçle karşılandı.

KARAR BAKANLIKLARA GÖNDERİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı tarafından teklif edilen ve devlet övünç madalyası sahibi şehit aileleri ve gazilerin VIP salonlarından yararlandırılmasına yönelik düzenleme, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce uygun görülerek Dışişleri, İçişleri ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderildi.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI KİMLERE VERİLİR?
24.10.1983 tarihli ve 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanununun uygulamasına yönelik 7.8.1988 tarihli ve 19892 Sayılı Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği hükümlerine göre; Devlet Övünç Madalyası yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedekarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malül olanlara ve şehit olan kişilerin, ilgili yönetmeliğin 12'nci maddesinde belirtilen mirasçılarına verilen madeni ve altın kaplama semboldür. Bu madalya ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanının tevcihi ile verilir.

VIP HİZMETİNDE NELER VAR? 
VIP salonları, havalimanları terminallerine göre yolcular için çok daha sessiz ve sakin bir ortam sunuyor. VIP yolcular özel VIP salonlarında bekleme olanağına sahip oluyorlar. Ayrıca yiyecek ve içecek ikramlarından da yararlanılabilen VIP salonlarında günlük gazetelerden, dergilere kadar birçok yayın da okunabiliyor. TV izlenme imkanı da sunulan VIP salonlarında uçağı beklemek kabus olmaktan çıkıyor. Havaalanları VIP salonlarında aynı zamanda wifi internet bağlantısı imkanı da mevcut.