AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un ailesine, "Yeni ev alınması ya da taşınması hem de taşınılacak evle ilgili masrafların Sayın Cumhurbaşkanım kendisi tarafından yapılması talimatını verdi. Çalışmayı o çerçevede yürütüyoruz" dedi.

Canikli, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.
"Hakikaten bir eve ihtiyaçları olduğu kanaati ortaya çıktı"

Canikli, bir gazetecinin 25 Nisan 2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un defterine, memleketi Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Günlük Yaylası yolu üzerinde çeşme yapılması ve taşına da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılması isteğini not ettiğini anımsatması üzerine, şöyle devam etti:

"Yanlış hatırlamıyorsam şehidimizin defninin yapıldığı gündü, Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı ve şehidimizin vasiyeti olduğunu, o vasiyetin kendisi tarafından yerine getirileceğini söyledi ve bir de 'Evine bakın' dedi. Bunun üzerine biz gerekli görüşmeleri yaptık. Şehidimizin vasiyeti olan çeşmenin yapımını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üstlendiğini öğrendik."

Şehidin ailesinin evine ilişkin de görüşme yaptıklarını anlatan Canikli, "Hakikaten bir eve ihtiyaçları olduğu kanaati ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız ile onu da paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız, şehidimizin evini kendisinin karşılayacağını söyledi. Ayrıca ev yapılana ya da alınana kadar... Henüz karar verilmedi çünkü ev yapmak için bir arsa belirlenmişti fakat orada galiba mirasla ilgili bir şey çıktı. Arkadaşlarımız çalışıyor şu anda, olmazsa bir ev alınacak. Yeni ev alınması ya da taşınması hem de taşınılacak evle ilgili masrafların Sayın Cumhurbaşkanım kendisi tarafından yapılması talimatını verdi. Çalışmayı o çerçevede yürütüyoruz" diye konuştu.
Şehidin evinin masraflarını Cumhurbaşkanı karşılayacak