Diyarbakır'un Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada keskin nişancı tarafından vurularak şehit düşen Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu için Ordu'nun Ünye ilçesinde tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, AK Parti Ordu milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

KARDEŞLERİNDEN ŞEHİDE ASKER SELAMI
Yakınları Cumhuriyet Meydanı'na getirilen şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre kapanarak gözyaşı döktü. 5 çocuklu evin en büyük oğlu olduğu öğrenilen Efiloğlu'nun inşaat işçisi olan babası Mustafa Efiloğlu, oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul etti. Şehidin kardeşleri de ağabeylerini asker selamı ile uğurladı.

"SENİN SİLAHINI ALIP GİDECEĞİM VE ONLARI BEN ÖLDÜRECEĞİM”
Sağlık ekiplerinin yardımı ile ayakta duran şehidin eşi Özlem Efiloğlu, eşinin tabutuna kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Askerlerin ve yakınlarının teselli etmeye çalıştığı acılı eşin, “Al bayrak sana ne kadar yakıştı bir tanem. Kanın yerde kalmayacak bir tanem. Senin silahını alıp gideceğim ve onları ben öldüreceğim” sözleri yürekleri dağladı.

Şehidin annesi Havva Efiloğlu ise torununu kucağına alarak oğlunun tabutunun üzerine koydu ve “Bunu yapanlar utansın” diyerek teröre lanet okudu.
Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun cenazesi tekbirler eşliğinde cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Ünye'nin Pelitliyatak Mahallesi Körfez mevkisindeki aile mezarlığına götürüldü.