2 Ağustos’ta Mardin'in Midyat İlçesi'nde, mayınlı saldırıda şehit düşen Barış Akkabak'ın (20)dede ocağında 16’ncı günde de hüzün hakim. Annesini küçük yaşta kanserden kaybeden Barış'ı, babası Ferhat ve Onur ismindeki 2 kardeşiyle birlikte cami avlusuna terk etmiş, dede Ramazan Akkabak, Ferhat ile Onur'u ise maddi imkansızlıklar nedeniyle evlatlık verirken, Barış’ı ise dişinden tırnağından arttırdığı parayla büyütmüştü.

Dede Ramazan Akkabak, torunun cenaze törenine yamalı pantolon ve yırtık gömlekle katılmış, Türkiye’nin yüreğini burkmuştu. Dede ve nine evlerinde ise taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.  Torunu Barış Akkabak’ın köydeki mezarını günde 3 kez ziyaret eden Dede Ramazan Akkabak, yavaş yavaş yiyip içmeye başladığını ve kendini toplamaya başladığını söyledi.

Yapılan ziyaretlerle kendisini daha iyi hissettiğini ifade eden dede Akkkabak, şehit cenazelerinin gelmeye devam etmesiyle çok üzüldüğünü dile getirdi.

GELEN PARALARI, KÖYDEKİ YETİM ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN KULLANACAK
Gelen yardımları Barış’ın iki kardeşi ve köydeki yetim çocukların okumasında kullanacağını kaydeden Akkabak, “ Kardeşinin birisi Barış’a çok benziyor. Devletin bana verdiği yardımları o iki torunuma ve diğer çocuklara harcayacağım. Ne yetimler var okula gidemeyen ve okuyamayan onlara da para vereceğim. Biz karı koca iki kişiyiz. 500 TL para bize bir ay yetiyor. Biriken parayı şehit torunum adına dağıtacağım. 77 yaşındayım maşallah her şeyim yerinde. Parayı çocuklara vereceğim. Diğer torunlarıma da vereceğim. Az da olsa yardımda bulunacağım” dedi.

BANKADAKİ 20 BİN TL VE DEVLET YARDIMI ÇOCUKLARA GİDECEK
Toplanan paranın bankada olduğunu dile getiren Akkkabak, “ Ara yerde toplanan para 20 bin TL civarında. Diğerlerini ben bilmiyorum.Devletin vereceği aylığı da çocuklara vereceğim. Onları okutacağım. Torunumun ruhuna varsın diyeceğim. Bir kuruş parasını yemeyeceğim. 20 yaşına kadar Barış’ı ben büyüttüm. Ama şimdi devletin vereceği parayı, Allah’ın izniyle ihtiyacı olana dağıtacağım” diye konuştu.

Barış’ın isminin yaşatılmasını çok istediğini vurgulayan dede Akkabak, “ Yapılan bir cami yada okula torunumun ismi verilebilir. Köye yapılacak olan konağa torunumun isminin verilmesini istiyorum. Mezarlığın bulunduğu yola sokak lambaları takılacak, bende torunumun mezarı başına kendi paramla bir sebil yaptıracağım. Devletimizden Allah razı olsun,devletimize Allah zeval vermesin.” şeklinde konuştu.
Acılı aileyi biran olsun yalnız bırakmayan Kozan Mahalle Muhtarı Cafer Yıldırım ise 16 gün geçmesine rağmen acılarının devam ettiğini belirtti.

ŞEHİDİN HESABINDA 62 TL ÇIKTI
Barış’ın askerden gelen eşyaları arasında bir cep telefonu şarj aleti,cüzdanı ve bankamatik kartı olduğunu aktaran Yıldırım, “Ziraat Bankası bankamatik kartı vardı.Komutan ve dayısı eşliğinde Barış’ın hesabına baktığımızda 62 TL parası çıktı. Ramazan dedemizin iki torunu var barışın kardeşi olan. Biriken paralar var. Başta onların okul masrafı ve kimsesiz çocukların okutulması için yardımda bulunacak. Dedemiz en büyük isteği köye yapılacak olan konağa torununun isminin verilmesidir” dedi. Öte yandan dede Ramazan Akkabak ve anneanne Havva Akkabak için ev yapımı için hazırlıkların başladığı öğrenildi.