Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen er 21 yaşındakiNecati Yenikapı’nın İzmir'de yaşayanbabası Fevzi Yenikapı, “Demirtaş’ı Meclis’ten çıkarsınlar. O itleri çıkarsınlar. Ortalığı karıştıran onlar” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu şehit olan er Necati Yenikapı'nın İzmir Buca’da yaşayan ailesi yasta.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Fevzi Yenikapı, “Demirtaş’ı Meclis’ten çıkarsınlar. O itleri çıkarsınlar. Ortalığı karıştıran onlar. Kardeşi kardeşe vurduran onlar. Siyaset yapmasınlar. Yazıktır, günahtır. Ben de Kürt’üm. Anam Kürt, babam Kürt. Tek bayrağın altında yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vardır. Başka bayrak yok. Al yıldızlı bayrağımız var. Kimseden korkmayız. Kim gelirse gelsin” diye konuştu.

“SEVDİĞİ BİR KIZ VARDI”

Oğlunun askerliğini bitirince evlenmeyi planladığını söyleyen acılı baba, “Askerliğini bitirip nişanlanacaktı. Sevdiği bir kız vardı. İstanbul’da oturuyordu” diye konuştu. 

Kuyumculuk yapan şehit Necati Yenikapı, yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.