Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın babası Mahmut Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu" dedi.

Ambulans şoförü olarak Tonya'da görev yapan baba Mahmut Yıldırım, acı haberi almasının ardından Soğuksu Mahallesi'ndeki evine geldi.

Yakınları tarafından karşılanan ve sinir krizi geçiren Yıldırım'ı, arkadaşları ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. 

İSTİFA ET DEDİM ETMEDİ...

Allah'tan sabır dileyen baba Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu. O kadar cesaretliydi ki bu işi veren Allah" diye konuştu.

Şehit polis memurunun 76 yaşındaki dedesi Ali Yıldırım ise bu yaşta böyle bir acı yaşamayı aklından bile geçirmediğini söyledi.

Öte yandan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de acılı aileyi ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Şırnak-Uludere karayolunun 2'nci kilometresinde uygulama yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, polis memurları Soner Yıldırım ve Şahin Altmış şehit düşmüş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.