Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşenYozgatlı Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek’in (25) ağabeyi Adem Şimşek, "Biz 8 kişiyiz hepimiz de tekrar PKK ile çarpışmaya hazırız. Vatan sağolsun” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sürdürülen terörle mücadelede PKK terör örgütü üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Erbaş Bekir Şimşek’in acı haberi Yozgat’ın ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehit haberi İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından aileye verildi. Şehit haberinden sonra şehidin evi bayraklarla süslendi. 15 yıl önce babasını kaybeden Uzman Erbaş Bekir Şimşek’in 2015 yılı içerisinde göreve başladığı Şanlıurfa’dan geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Şehit haberini alan ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile iki gün önce görüştüğünü ve operasyonda olduklarını söylediğini belirerek, “Bugün sabah şehit olduğunu öğrendik. Vatan sağolsun, 8 kardeşiz hepimiz de bu ülke için cepheye gitmeye hazırız” dedi.

"PKK İMANSIZ BİR ÖRGÜT"

Şehidin amcası Seyfettin Şimşek ise PKK’nın Allah’sız, kitapsız, Kur’an’sız, imansız bir örgüt olduğunu belirterek, “PKK kafirdir. Hiçbir dine sahip değildir. Lütfen Allah’a inanlar şu PKK’ya karşı olsun. Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşimiz benimle hiç farkı yok, Müslüman Kürt kardeşlerim için canımı veririm. İmanı olan Allah’a inanan bir Kürt kardeşim lütfen beni dinleyin PKK kafirdir, onu destekleyenler de kafirdir. Dini imanı, Allah’ı kitabı yok bunlar insan da değil . Bunlar ateist, bunlar hiçbir dine sahip değil. Ey Kürt kardeşim siz Müslümansınız siz Allah’a inanıyorsunuz. Niye onlara destek oluyorsunuz? Bana söyleyin” dedi.

"BU HAİNLERLE GÖRÜŞMEYİN"

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen amca Seyfettin Şimşek, “Sakın ha sakın bu PKK’lılarla onların liderleriyle görüşmeyin. Bunlar Amerika’nın, İsrail’in, Rusya’nın uşakları görüşeceksen onlarla görüş onlar emrediyor bunlar yapıyor. Bu şehidin amcası olarak söylüyorum. Sayın Tayyip Erdoğan, sayın milletvekilleri bunlarla sakın görüşmeyin” diye konuştu.

Şehit Jandarma Uz. Erbaş Bekir Şimşek, yarın öğle namazını müteakip Aydıncık ilçesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.