Savur’da, dün akşam saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen Jandarma Astsubay Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı (24), Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin (37) ve Jandarma Er Mustafa Özel (21) için uğurlama töreni düzenlendi.

Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında düzenlenen törene 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Vekili Bahattin Çelik, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cenazelerin alana getirilmesi ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi. Törende konuşan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturma maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirtti. Terör örgütünün, vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Törene katılan Jandarma Astsubay Yasin Tekin’in eşi, tören boyunca gözyaşı döktü.

Tören, Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı’nın cenazesinin Bursa’ya, Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in cenazesinin Sivas’a, Jandarma Astsubay Yasin Tekin’in cenazesinin Niğde’ye ve Jandarma Er Mustafa Özel’in cenazesinin İstanbul’a uğurlanmasıyla sona erdi.