İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün öğlen saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne iletilen çağrı kağıdında suç unsuru belirtilmeksizin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatıyla 10 gün içinde ifade vermek için İstanbul'a çağırıldı. Şok etkisi yaratan olayla ilgili Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını açıkladı.
KILIÇDAROĞLU: GEREKÇESİNİ BİLMİYORUM

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP lideri "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldım. Gerekçesini bilmiyorum" dedi.

TEZCAN: YAZIYI İADE ETTİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da yaptığı açıklamada "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısını iade ettik. Savcı suç unsuru görüyorsa fezleke düzenleyip göndermeliydi" dedi.

SAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Kılıçdaroğlu hakkında sehven şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılma talimatı verilmiş, ancak bu karar geri alınmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bugün bazı yazılı basın organlarının internet sitelerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız kaynaklı bir Çağrı Kağıdı çıkartıldığı yolunda çıkan haber doğrultusunda yapılan araştırmada: Çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığı kamu oyunun bilgisine duyurulur" ifadelerine yer verildi.

İşte CHP Genel Merkezi'ne gönderilen çağrı kağıdı;