17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polisleri gözaltına aldıran Savcı İsmail Uçar hakkında, gözaltına alınıp serbest bırakılan başkomiser Mehmet Akif Üner'den şok suçlamalar geldi. Savcı Uçar'ın "HSYK seçimlerini bir kazanalım, operasyonlar dalga dalga gelecek" dediğini belirten Üner, Uçar'ın seçim sonrası gazeteciler ve işadamlarına operasyonlar yapacağını söylediğini anlattı.
Gözaltında iken "Reza Zarrap soytarısına darbe yapan büro amiriyim" diye bağırarak gündem olan Başkomiser Mehmet Akif Üner, polislere yönelik operasyonu yürüten savcı İsmail Uçar’ın gözaltında kendisine yönelettiği sorular ve yaptıkları sohbetle ilgili şok iddialarda bulundu. İşte o iddialar:

BEŞİKTAŞLI ABİLER GEÇMİŞTE YAPTI, ŞİMDİ DE BİZ YAPIYORUZ

Savcı İsmail Uçar, sorgu sırasında dosya ile alakası olmayan konulara girdi. Savcı bey devamlı olarak eski Beşiktaş adliyesinde görev yapan savcılarımızdan hâkimlerimizden ‘Beşiktaş’taki ağabeyler’ olarak bahsetti. Bu insanların geçmişte yapmış olduğu işlemlerin usulsüz olduğundan ve şimdi intikam hissiyle hareket ettiklerinden bahsetti. ‘Onlar zamanında yaptı, şu anda da sıra bize geldi, biz yapıyoruz’ tarzı cümleler kurdu. Burada savcının niyetinin tamamen başka olduğunu çok açık şekilde gördüm.”

SIRADA İŞADAMLARI VAR, SONRA DA GAZETECİLER

İsmail Uçar sorguda sık sık HSYK seçimlerinden bahsetti. Yargıda Birlik Platformu’nun güçlü olarak göründüğünü anlattı. Ama hiçbir şeyin net olmadığını, seçimlerdeki sonuçlara göre tavırlarının daha da netleşeceğini söyledi. İddia ettiği paralel devlet yapılanmasıyla alakalı operasyonların dalga dalga devam edeceğini, sırada işadamlarının olduğunu, daha sonra da gazetecilerin alınacağını söyledi. 

HSYK SEÇİMLERİNİ KAYBEDERSENİZ NE YAPACAKSINIZ?

HSYK seçimleriyle ilgili tavır değişikliğinden bahsedince ben de ‘Seçimlerden istediğiniz sonucu alamazsanız ne yapmayı düşünüyorsunuz?’ diye sordum. Sorumu ‘bilmiyoruz artık’ diye geçiştirdi. Kendisini HSYK seçimlerine kilitlenmiş vaziyette gördüm. Tam bir kararlılık içerisinde değil, seçimlerin sonucunu kestiremediğinden dolayı çekimser kaldığı hususlar var.

DÜŞMANIMI İYİ TANIMAK İÇİN GÜLEN'İN VAAZLARINI DİNLİYORUM

Savcı sorguda durup dururken Fethullah Gülen’den bahis açtı. Fethullah Gülen’in vaazlarından bahsetti. Vaazları takip ettiğini, düşmanını çok iyi tanımak için bu vaazları izlediğini, düşmanının bütün inceliklerini öğrendiğini anlattı. Ben de kendisine ‘Eğer düşmanınız onlarsa, onlar üzerine neden operasyon yapmıyorsunuz?’ dedim.” 

SAVCI UÇAR, ZEKERİYA ÖZ GİBİLERİN ÖZEL HAYATINI ANLATTI

Savcılık sorgusunda benzer bir muameleye de Mustafa Demirhan maruz kaldı. Savcının sözlü tacizlerini mahkeme sorgusunda tutanağa geçirten Demirhan olayı şöyle anlattı: “Savcı Uçar, İstanbul Adliyesi’nde görev yapmış bazı hakim ve savcıların cemaatçi olduğunu söyledi. Bunlardan ‘Beşiktaşlı ağabeyler’ diye hitap etti. Savcı Uçar, cemaatçi denilen hakim savcıların özel hayatlarına dair bazı bilgiler paylaştı. Ayrıca gizli tanıkla ilgili savcıya bir soru yöneltildi. Savcı İsmail Uçar, gizli tanığı kastederek ‘Fethullah Gülen’in sadıklarla beraber olun’ sohbetini dinlememiş demek ki’ diye bana cevap verdi. Ben de kendisine demek ki bu sohbetleri gayet iyi takip ettiğini söyledim. Savcı Uçar ise ‘Düşmanını iyi tanıyacaksın’ diye bana cevap verdi.”