Yaklaşık iki aydır hastanede tedavi gören Savaş Ay, uzun bir süredir gırtlak kanseriyle mücadele ediyordu. 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay, bugün öğlen saatlerinde fenalaştı. 
Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Ünlü gazeteci saat 15.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Usta gazeteci pazartesi günü Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Kanser tedavisi gören Ay’ın, ameliyat olmayı kabul etmediği belirtildi. Boğazındaki kitle için yaklaşık 10 yıldır radyoterapi tedavisi gördüğü kaydedilen Savaş Ay’ın, ameliyat olmayı kabul etmediği öğrenildi. Kitlenin büyümesi ve nefes borusunu tıkaması nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır Fatih Kamu Hastaneleri İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ay’ın bugün saat 14.30 sıralarında kalbinin durduğu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

DOKTORUNDA N AÇIKLAMA

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, Savaş Ay’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Ay’ın 24 Eylül tarihinden beri hastanede tedavi gördüğünü belirten Yiğit, "Başka bir hastanede radyoterapi görmüştü. Onun etkisinden kurtulmak üzereydi. Ameliyat olması için ben ve diğer doktor arkadaşlarım ikna etmeye çalışıyorduk. Bildiğiniz üzere daha önce ameliyat olmayı istemiyordu. Ama son zamanlarda bu konuyu düşünmeye başlamıştı. Ne yazık ki dün saat 14.30 sıralarında tümör kanaması sonucu fenalaştı. Hastamızı kaybettik. 15 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordu. Rahatsızlanana kadar şuuru açıktı" diye konuştu.

"HALA SİGARA İÇİYORDU"

Öte yandan hastaneye Ay’ın eski eşi, oğlu ve kız kardeşi de geldi. Teyzesi Türkan Esen, "Ameliyat olmaya bir türlü ikna edemedik. Korkuyordu. Kendine çok dikkat etmiyordu. Hala sigara içiyordu. Çok iyi bir insandı çok üzüldük" dedi.

"KAN TÜKÜRÜRKEN BİLE GAZETECİLİK YAPIYORDU"

Hastaneye gelen Ay’ın kadim dostu Gazeteci Nebil Özgentürk, "Hayat doluydu. Bu hastalığı yeneceğine inanıyordu. En son ameliyat olmada da karar vermişti. Daha iki gün önce hastanenin bahçesine çıkıp fotoğraf çekiyordu. Kan tükürürken bile muhabirlik yapan birisiydi" şeklinde konuştu.

İLK TÖREN SABAH GAZETESI’NDE

Ay’ın cenaze töreni ile ilgili programda belli oldu. Duayen gazeteci Ay için ilk tören Pazartesi günü saat 10.00’da yıllarca gorev yaptığı Sabah Gazetesi binası onunde olacak.11.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek. Ay’ın naaşı daha sonra buradan alınıp Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kozlu’daki aile mezarlığında defnedilecek.