Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın eski hayat arkadaşı Valerie Trierweiler'ın merakla beklenen kitabı yayımlandı! Olaylı biçimde ayrılan ikilinin aşk hayatındaki bilinmeyenlerin yer aldığı kitaptan bazı bölümler ise Paris Match dergisinde yayımlandı.
 
Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yedi ay önce olaylı bir şekilde ayrıldığı hayat arkadaşı gazeteci Valerie Trierweiler tarafından kaleme alınan ve kamuoyunun büyük merakla beklediği kitap yarın satışa çıkıyor.
 
Daha satışa çıkmadan medyada tartışmalara neden olan kitabın bazı bölümleri, bugün Paris Match dergisinde yayımlandı.
 
49 yaşındaki Trierweiler kitabında, Hollande için olumsuz bir tablo çizerken, Cumhurbaşkanını duygusuz olmakla suçluyor.
 
Hollande'ın, ayrılığın ardından eski hayat arkadaşıyla tekrar barışma girişiminde bulunduğu iddia edilen kitap, siyasetten uzak daha ziyade çiftin özel ilişkilerini ön planı çıkartıyor. Kitapta gazeteci eski sevgili, sosyalist olmasına rağmen Hollande'ı fakirleri yeteri kadar sevmemekle suçluyor.
 
"Merci pour ce moment" (O an için teşekkür ederim) adını taşıyan kitapta, Hollande, soğuk ve yeteri kadar güler yüzlü olmamakla suçlanırken, eski sevgilisini siyasetten uzak tutmaya çalıştığı için eleştiriliyor.
 
Valerie Trierweiler, kitabında, Hollande'ın ünlü oldukça kendisinden giderek uzaklaştığı siteminde bulunuyor.
 
Ayrılık haberinin ardından kıskançlık krizine girdiğini saklamayan eski sevgili, ''Ben bütün sevdiğim adamlar için kıskanç oldum'' ifadesini kullanıyor.
 
Magazin dergisi Closer, ocak ayındaki sayısında Hollande'ın sinema sanatçısı Julie Gayet ile ilişkisinin olduğunu duyurmasının ardından, Valerie Trierweiler ile beraberliğinin resmen sona erdiğini duyurmuştu.