Şanlıurfalı Şehidin Ailesi Evsiz Kalmak Üzere!
Şanlıurfa Otogarı'nda yaşanan çatışmada şehit olan polis Hasan Hüseyin Çalışkan; geride 5 yaşındaki oğlu Alper'i, 9 yaşındaki kızı Yağmur'u ve eşini bırakmıştı. Henüz taziyesi yapılan ve acıları taze olan aile şehidine ağlarken, aynı zamanda oturacak evlerinin de yıkılmasıyla birlikte evsiz kalma sorunu yaşıyor. Kirada oturdukları polis lojmanlarının 3-4 ay önce yerleşen ve evdeki tahribat nedeniyle eve yaklaşık 7 bin TL masraf yapan şehit polise, evlerinin yıkılacağını bildiren tebligat gelmişti. Polisin şehit düşmesiyle birlikte evlerinin direğini kaybeden acılı aile, evlerinin yıkılmasından sonra nereye gideceğini, nereye sığınacağını bilmiyor.

YETİMLERİN KALACAK YERİ YOK
Şehit polisin ailesinin durumunu anlatan Çalışkan'ın dayısı Mehmet Uğur Boran, yetimlerin kalacak yerlerinin olmamasının acılarını daha da katladığını belirtti.
Şehit polisin ailesinin şu an oturduğu evin 30 Eylül'de yıkılacağını belirten Boran, "Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Şanlıurfamız bu menfur saldırıda 3 polisini kaybetti. 3 polisimiz şehit oldu, 3 polisimiz yaralandı. Allah sabırlar versin. Yaralılarımıza şifa versin. Milletimizin başı sağ olsun. Urfamızın, emniyet teşkilatımızın, hepimizin başı sağ olsun. Şehitlik mertebesine ulaşırlar inşallah. Bu acı bir olay ama bizi daha da acı tarafa iten bir olay şehitlerimizin yetimleri. Hasan Hüseyin Çalışkanşehidimizin 2 tane yavrusu geride kaldı. Alper 5, Yağmur 9 yaşında. Tabii ki devletimiz ailesine sahip çıkacaktır. Bugün de yarın da çıkacaktır. Fakat bizim temennimiz, dileğimiz bu yavrularımızın sığınacağı bir yuva, onlara bir ev bulmak, güvenceye almak. Şehit ailemiz bölge trafik lojmanlarında oturmaktaydı. Yaklaşık 3-4 ay önce taşınmışlardı. Girdikleri lojman çok bakımsız bir lojmandı ve kendi cebinden 7 bin TL harcamıştı. "Devletimin lojmanı seve seve harcarım. Nitekim oturacağım" demişti. Bayramda konuşmuştuk kendisiyle ama kısmet olmadı. Şehit olmasa bile kendisine tebligat yapılmıştı. Tebligatta 30 Eylül'de konutlarının yıkılacağı, boşaltılması gerektiği bildirilmişti. Yani anlayacağımız şehidimizin ailesi 30 Eylül'de evi boşaltmak zorunda kalacaklar. 30Eylül olsun, ekim olsun, kasım olsun sonuçta şehidimizin ailesi bu lojmanı boşaltmak durumunda. Çünkü bu lojmanlar yıkılacak. Binanın sağlam olmadığı tespit edilmiş, o çerçevede bu lojmanlar satılmış." dedi.

Yıkılacak evlerinin yerine devlet tarafından herhangi bir evin şehit ailesine tahsis edilmediğini belirten Boran, şu ana kadar böyle bir şey duymadıklarını sözlerine ekledi.

"BÜYÜKLERİMİZ İNŞALLAH BU YETİMLERİMİZİ GÜVENCE ALTINA ALIR"

Lojmanların yıkılmasıyla birlikte şehidin eşi ve çocuklarının evsiz kalacağını ifade eden şehidin dayısı "Diliyoruz, temenni ediyoruz ki yetkililerimiz, büyüklerimiz, valimiz, emniyet müdürümüz, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin himmetiyle, onların desteğiyle Şanlıurfalı şehidimize sahip çıkılır. İnşallah bu yetimlerimiz güvence altına alınır. İnşallah onlara konut tahsisi yapılır. Şehidin eşi ve çocukları evsiz kalacak. Yakında lojmanı boşaltacaklar." şeklinde konuştu.