Türkiye son yıllarda PKK, IŞİD ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin saldırılarına uğrarken, Avrupa'da da başta Fransa olmak üzere birçok ülkede terör saldırıları düzenleniyor.
Terörün dili, ırkı, dini olmaz.. Hal böyle olunca terör saldırılarıyla sarsılan ülkeler arası kıyaslama yapılıyor. Fransa dün akşam Nice'te haince bir saldırıya uğrayınca, ister istemez son olarak Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı akıllara geliyor.
TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRENLER, FRANSA'YA TEK BİR SÖZ SÖYLEMİYOR
Türkiye, terör saldırısının ardından aldığı önlemlerle içte ve dışta basın tarafından sürekli eleştiriliyor.
Fransa ise, Türkiye'den daha sert tedbirler almasına rağmen neredeyse hiç eleştiri almıyor.
FRANSA SANSÜR UYGULUYOR, ELEŞTİREN VAR MI?
Türkiye'de eleştirilen, alay edilen konuların başında ise sansür ve yayın yasağı geliyor. İnsanlar katliam fotoğrafları paylaşmasın, terör amacına ulaşamasın diye saldırı yapıldıktan sonra yayın yasağı geliyor, Mirgün Cabas gibiler alay konusu ediyor.
Saldırı sonrası sansürü eleştirenler Fransa'ya bakın
Oysa Fransa da aynı tedbirleri alıyor. Vatandaşlarını kan revan içinde teşhir etmek istemeyen Fransız hükümeti, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla dün geceden uyarılarda bulundu:Uygunsuz video ve fotoğrafları, cesetleri gösteren görüntüleri paylaşmayın, paylaşanları bize bildirin..
Saldırı sonrası sansürü eleştirenler Fransa'ya bakın

TWİTTER HASSAS İÇERİK SANSÜRÜ UYGULADI
Diğer taraftan Twitter da, Fransız hükümetine yardımcı olma amacıyla "Hassas içerik sansürü" uygulamasını devreye soktu. Paylaşılan fotoğraflar Twitter'ın onayından geçerek paylaşıldı. Fotoğlaflar şayet sakıncalı bulunursa sansür uygulandı..
Saldırı sonrası sansürü eleştirenler Fransa'ya bakın
FACEBOOK FOTOĞRAFLARI SİTEDEN KALDIRDI
Facebook ise, paylaşılan fotoğraflarla ilgili ihbar bildiriminde bulunulduğunda, söz konusu fotoğrafları siteden kaldırdı.
Saldırı sonrası sansürü eleştirenler Fransa'ya bakın