TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Bütçe görüşmeleri, dün tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yemin etmesinin ardından başladı.
Konuşmak için kürsüye ilk önce gündem dışı söz alan BDP'li Hasip Kaplan geldi.

Dün, TBMM'de yapılan oylama sonucuna göre, 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan 'Türkiye Kürdistanı' ve anayasaya aykırılık içeren diğer ifadelerin çıkarılmasına karar verilmişti.

KAPLAN: DAVA AÇACAĞIZ
Kaplan, konuşmasına bütçe kitapçığından çıkarılan Kürdistan kelimesini hatırlatarak başladı.
Kaplan, "Dava açacağız, hakkımızı arayacağız." derken süresi dolduğu için mikrofonu kapatıldı. Kaplan, sesinin kapatılmasına uzun süre tepki gösterdi.

SAKIK: SEN SUS ACININ KEYFİNİ YAŞAYAN KADIN
Kaplan'ın ardından kürsüye BDP'li Sırrı Sakık çıktı. Sakık da konuşmasına Kürdistan ile başladı. Sakık vekil sıralarından tepkiler gelince Oya Eronat'a "Sen sus. Acının keyfini yaşayan kadın, sen sus!" diye bağırdı.

Sakık, ardından sözlerine şöyle devam etti: "Biz Kürtler bu ülkede başı dik yaşamak istiyoruz. Bu savaş yasalarına saygı duymuyoruz. Bu yasalar sizin kanlı kanunlarınızdır." dedi.
Bu sözlere AK Partili vekiller tepki gösterirken "Evlat acısı yaşamış bir vekile söylenecek sözler mi bu" diyerek Sakık'a tepki gösterdiler.