Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ve sahte MİT kimlik kartı bastıran şahıs, Gebze'de TİM kurmak için hazırlanırken yakalandı.İşte Ayrıntılar...

Gebze Asayiş Büro Amirliğine yapılan bir müracaatı değerlendiren Gebze Emniyeti, sahte Milli İstihbarat Timi (MİT) personeli kimliği bastıran ve bu kimliğiyle Gebze’de TİM kurmaya hazırlanan Serdar K. isimli şâhısı gözaltına aldı. Edinilen bilgilere göre; Gebze Asayiş Büro Amirliğine gelerek ihbarda bulunan Arif B. , İbrahim Ç. , N. S. , Y. K. isimli şahıslar beyanlarında, Serdar K. İsimli şahsın kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığını ve bir operasyon için TİM kurmak istediğini bildirdi. Bir süre önce Serdar K. ile tanıştıklarını ve kendisini MİT görevlisi olarak tattığını söyleyen Arif B., İbrahim Ç., N.S, ve Y.K, Serdar K’nin eğer isterlerse kendilerini MİT görevlisi yapacağını söyledi. Eğer kabul ederlerse kendilerine aylık 3 bin TL maaş ve operasyon başı 30 – 40 bin civarında ödeme yapılacağı vaadine inanan şahıslar, Serdar K.’nin teklifini kabul etti.

İLK OPERASYON SURİYE’YE

Kısa süre içerisinde bir TİM kuracaklarını ve bu TİM’de kendilerine görev verileceğini söyleyen Serdar K., şahısların çalıştıkları iş yerlerinden çıkmalarını ve bu durumu ailelerine bile anlatmamalarını söyledi. Aksi takdirde kendilerinin ve ailelerinin öldürüleceğini söyleyen Serdar K., şahıslara yeni kimlikler çıkarılıp, Ankara’da bir süre eğitim yapacağını ve daha sonra başta Suriye olmak üzere çeşitli operasyonlara katılacaklarını bildirdi.  

SAHTE KİMLİK ÜZERİNDEN ÇIKTI

Aynı gün içerisinde şüpheli Serdar K’yi evine düzenlenen operasyonla yakalayan Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, Serdar K.’nin üzerinde bulunan kendi adına düzenlenmiş sahte MİT kimliğini ele geçirdi. Gözaltına alınan Serdar K. emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.