Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede iki gün önce 90 yaşında vefat eden eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

 Buradaki törende taziyeleri Tahsin Şahinkaya'nın eşi Sema ve oğlu  Serdar Şahinkaya ile kızı Sevgi Kartal kabul etti. 
 
Cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 1.  Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral  Abdullah Recep, eski Başbakanlardan emekli Oramiral Bülent Ulusu, eski  Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile çok sayıda üst düzey  asker katıldı. 
 
Şahinkaya'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından  askeri bando eşliğinde top arabasına taşındı. Şahinkaya'nın cenazesi, Karacaahmet  Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. 
 
Emekli Hava Astsubayı Ertuğrul Aslan, camideki törende gazetecilerin  soruları üzerine, şöyle konuştu: 
 
 "1955-1983 yılları arasında paşamın astsubaylığını yaptım. Bütün  birliklerde beraber bulunduk. Hava Kuvvetleri'ne çok büyük hizmetler veren, Hava  Kuvvetleri'nin modern olmasına sebep olanlardan biri de odur. İş yerinde çok  sert, çalışkan, disiplinli ama mesai bittiği zaman bir ağabey, bir baba, bir  kardeşti. Anlatılan gibi sert ve hırslı birisi değildi. Nur içinde yatsın. Hava  Kuvvetleri çok şey kaybetti." 
 
Dikkat çeken çelenk



 
Tahsin Şahinkaya'nın cenazesine Celal Şengör de çelenk gönderdi. Şengör Ailesi'nin gönderdiği çelenkte 'Sonsuz devriyen kutlu olsun, Komutanım' yazdığı görüldü.



Deprem Profesörü Celal Şengör’ün, Kenan evren’in cenazesine “Sana müteşekkiriz, nur içinde yat komutanım” yazılı bir çelenk göndermesi tartışmalara neden olmuştu.

EVREN İÇİN DE YOLLAMIŞTI