HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Kars İl kongresinin yapıldığı salonda bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri divanın arkasında yer alırken, Türk bayrağının yanına PKK'nın bayrağının asılması dikkat çekti.
Turgut Reis düğün salonunda bugün düzenlenen genel kurul HDP bayrakları süslendi. Divanın oturacağı salonun ön kısmına Türkçe ve Kürtçe 'HDP 1'nci Olağan kongresine hoş geldiniz' pankartının soluna büyük boy terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın posteri, sağ tarafına ise PKK, yanına Türk bayrağı ile birlikte HDP'nin bayrağı asıldı. 



Saygı duruşunun ardından Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuştu. IŞİD'in Kobani'ye girmesine tüm dünyanın karşı çıktığına işaret eden Figen Yüksekdağ, "Rojava’daki kazanımlar bölgedeki ve Türkiye’deki bütün egemenlerin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bir avuç Kobani’ye karşı bütün dünya birleşti. Kobani’deki bu insanlar, topraklarını ve halkların kardeşliğini savundular. Bütün ezilenlerin umudu oldu Kobani" diye konuştu.