Sağlık Bakanlığı müşaviri Ahmet Özdinç'in üniversiteli kızlar arasındaki kürtajın arttığı yönündeki sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Müşavir Ahmet Özdinç'in sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle başlayan “öğrenci evleri” tartışması sürerken, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Özdinç'in sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla yaptığı açıklama tepkilere neden oldu.
 
Bir takipçisine yanıt veren Müşavir Özdinç, mesajında “Üniversite öğrencilerinin kürtaj başvurusundaki patlamasını görmezden mi geleceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.
 
Daha sonra yazdığı mesajda ise yazdıklarının bakanlık çalışması olarak sunulmasına tepki gösteren Özdinç, kendisine yöneltilen eleştirilere “Ahlaki yozlaşmaya dikkat çekmek için resmi bir ünvana gerek yoktur, şahsi ifadeler her zeminde savunulan özgürlük kapsamındadır” diye yanıt verdi.
 
İNCELEME BAŞLATILDI
NTV canlı yayınında Miray Akdağ Uluç'un konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Özdinç’in yazdığı mesajla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.
 
Müzzinoğlu, “Bu açıklamayı arkadaşımız neye göre yaptı bilmem. Böyle bir veri varsa bakanlık açıklar. Ama kendisinin verisi nedir bilmiyorum. Kulaktan duyma bir hadiseyi de Sağlık Bakanlığı Danışmanı statüsü ile tweet atmasını kesinlikle yanlış buluyorum” dedi.
 
Müşavirin kişisel açıklama yapma hakkı olduğunu vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, “Ama bir kurumsal yapının adını koyarak böyle bir şeyi yapması asla doğru olmaz” diye konuştu.
 
Bakan Müezzinoğlu, “İç hukuk anlamında yapabileceğimiz ne varsa yaparız. Benim görevden alma yetkim yok. Ancak disiplin soruşturması başlatabiliriz, biz de başlattık” ifadelerini kullandı.