Hatay'da Reyhanlı'da meydana gelen, 52 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili jandarmaya ait istihbarat notlarını cep telefonuyla Redhack'e gönderdiği iddiasıyla 171 gündür tutuklu bulunan hakim karşısına çıkarılan Er Utku Kalı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından askeri istihbarat bilgilerini dışarı sızdırmakla suçlanarak tutuklanan 26 yaşındaki Jandarma Er Utku Kalı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MİLLETVEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Özel Yetkili Bölge Mahkemesi olan Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşmasından Kalı için 170 gün sonra tahliye kararı çıktı. Duruşma sonunda açıklama yapan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Adalet yerini buldu." dedi.

"ADALET YERİNİ BULDU"

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte adliye çıkışında gazetecilerin davaya ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Adalet yerini buldu. İyi oldu. Çünkü çok hastaydı. Hasta olduğuna dair de dosyada 3 ayrı rapor vardı. Gecikmeli de olsa adaletin tesis edilmesi çocuğun ailesi ve topluma kavuşması çok iyi oldu. Mutluyuz." ifadelerini kullandı.

8 avukatın savunduğu jandarma er Kalı, tahliye olurken dava ileri ki bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA