Geçtiğimiz hafta kapılarına açan Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda, ‘IŞİD riskini Türkiye’de üretim yapanlar düşünsün. Bizi etkilemiyor. Bölgede üretim gündeme gelirse ilk adayımız Türkiye değil Fas’ açıklamasını yapan PSG Grubu’nun (Peugeot-Citroen) yeni Ortadoğu ve Afrika Direktörü Jean-Christophe Quemard’a Fransız rakibi Renault’dan cevap gecikmedi.
Paris’te Hürriyet'in görüştüğü Renault’un Türk ortağı Oyak’ın Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, “Keşke Qeumard’a ‘Neden iflas ettiniz?’ sorusunu da sorsaydınız’ dedi.

TÜRKİYE'YE YATIRAN HEP KAZANIR

Türkiye’de üretim yapan markaların kriz dönemlerinden hep güçlü çıktığını kaydeden Çağlar, “Bakın bize, bakın Fiat’a. Bu markalar dibe Türkiye sayesinde vurmadı. Avrupa’daki krizleri Türkiye ile aştılar. Bugün Hyundai ve Toyota da Türkiye’de üretimini arttırıyorsa, bu ülkede yatırım yapmanın ne denli önemli olduğunu görmelerinden kaynaklanıyor. Peugeot-Citroen Grubu’nu kısa süre önce iflasın eşiğine getiren ise yanlış tercihleri oldu. Yapılan yanlış yatırımlar ve ülke tercihleri nedeniyle kriz döneminde çok zor günler yaşadılar. O yüzden Türkiye’ye yatıran her zaman kazanır. ”