Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü  Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Arınç, Musul'da rehin alınan Türk vatandaşlarının sağlıklarının yerinde olduğunu, Ramazan ayı içerisinde, yakın bir tarihte Türkiye'ye geleceklerini açıkladı.

Arınç, Çözüm Süreci'ne ilişkin düzenlemelerle ilgili olarak, "Paket genel bir yol haritası çiziyor" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

Musul'daki vatandaşlarımızın şu anda sağlıkları yerinde, ihtiyaçları karşılanıyor. Ramazan ayı içerisinde yakın bir tarihte yurttaşlarımıza inşallah kavuşacağız.

Irak'taki IŞİD krizi

Irak'taki fiili durum farklı olabilir ama biz parçalanma olmamasını temenni ederiz. Sıkıntılarımız sadece Kerkük ile ilgili değil.

Demirtaş'ın adaylığı

Bu beklenen bir şeydi. CHP ve MHP'nin adayından sonra HDP'nin de kendi adayını açıklayacağı biliniyordu. Yarın da AK Parti'nin de adayının açıklanmasından sonra 3 aday açıklanmış olacak. Dolayısıyla 3 adaylı bir seçime gideceğiz. Memleketimiz için hayırlı olsun.

Çözüm paketi

CHP'den bir eleştiri olmamasını temenni ederim. Kılıçdaroğlu "Yasal zemin gerekir" demişti. Tasarı, terörün sona erdirilmesi için bir yol haritası içeriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanı adayının tespit edilmesi ve yarın ilan edilmesi konusunda için tüm istişareler yürütüldü, bir karar verildi. O kararın ilanı yarın inşallah bu saatlerde bütün dünyanın bildiği bir isim olacaktır. Bundan sonraki gelişmeler zaman içerisinde herhalde önümüze gelecek.