Redhack soruşturmasında 5 kişi için tutuklama talep edilirken, aralarında oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 9 kişi ise serbest bırakıldı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Kasım'da  8 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda 'Redhack' ve 'Anonymous' ile bağlantılı oldukları iddiası ile aralarında oyuncu B.A.'nın bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.  Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 14 kişi sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Adliyeye sevk edilen 14 kişinin, bazı kişi ve kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı, gizli ve kişisel bilgileri ifşa ettiği, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
 
Gözaltındaki 14 kişinin adliyeye getirildikleri sırada 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları attı.
 
BAĞLANTISI YOK
 
Oyuncu B.A. 'nın annesi Nihal Atay Mengüllüoğlu, oğlunun Redhack ile bir bağlantısı olmadığını söyledi. Yapılanların gezi olayıyla ilgili bir komplo olduğunu savunan anne Atay, "Kendisi çok merttir. Redhack üyesi olsaydı söylerdi" dedi.
 
CHP'LİLERDEN ZİYARET
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap,  'Redhack' ve 'Anonymous' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Ankara Emniyetinden adliyeye sevk edilenleri  ziyaret etti.
 
Matkap'ın yanısıra, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner ile Hüseyin Aygün'ün de ziyaret ettiği, aralarında gezi eylemcisi oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 14 kişi, Ankara emniyetinde ifadelerinin alınması ve işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi.