ERDOĞAN ANITKABİR'DE

15.00- 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'e ulaştı. 

ekran-resmi-2014-08-28,-15.05.01.png 

ERDOĞAN MECLİS'TEN AYRILDI

14.40- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni sonrası Meclis'ten ayrıldı. Erdoğan, Meclis merdivenlerinden eşi Emine Erdoğan'la el ele indi. Meclis çıkışında askeri törenle uğurlanan Erdoğan'a protokol kuralları gereği eşi Emine Erdoğan eşlik etmedi.

cumhurbaşkani-erdoğan-meclisten-ayrildi.jpg

ŞEREF HOLÜNDE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Şeref Holü'nde milletvekillerinin tebriklerini kabul etti.

cumhurbaşkani-erdoğan-yemin-töreni-sonrasi-meclis-şeref-holünde-tebrikleri-kabul-etti.jpg 

101 PARE TOP ATIŞI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesi sonrası Ankara'da 101 pare top atışı yapılmaya başlandı. Erdoğan'ın makam aracındaki forslar açıldı, Meclis'teki göndere Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

cumhurbaşkani-erdoğan-yemin-etti.jpg

cumhurbaşkani-erdoğan-makam-aracinda-cumhurbaşkanliği-forslari-açildi.jpg

ERDOĞAN YEMİN ETTİ

14.10 Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te mazbatasını aldı, cumhurbaşkanlığı yeminini etti. 

recep-tayyip-erdoğan-cumhurbaşkani-yemin-tbmm.jpg

ERDOĞAN MAZBATASINI BÖYLE ALDI

recep-tayyip-erdoğan-yemin-mazbata.jpg
AİLESİ TÖRENİ BÖYLE İZLEDİ

Erdoğan Meclis kürsüsüne gelip mazbatasını aldıktan sonra yemin etti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yeminini eşi Emine Erdoğan, oğlu Burak Erdoğan ve kızı SümeyyeErdoğan locadan izledi. 

erdoğan-yemin-töreni-burak-ve-sümeyya-erdoğan.jpg
SARE HANIM DA GENEL KURUL'DA

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet de, izleyiciler arasında yer aldılar. Sare Hanım, kordiplomatik üst düzey devlet görevlileri için ayrılan locadan genel kurulu izledi. Sare Hanım, Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına oturdu.

 

KOMUTANLAR TAM TAKIM

 

Yemin töreninde başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi.

ELE ELE MECLİS'E GİRDİLER

Erdoğan, kendisi için düzenlenen askeri karşılama töreni sırasında Tören Birliği'ni selamladı. Daha sonra eşi Emine Erdoğan'la el ele Meclis binasına giren Erdoğan'ı Şeref Kapısı'nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek karşıladı. 

12.-cumhurbakani-recep-tayyip-erdoğan-ve-eşi-emine-erdoğan-mecliste.jpg

ERDOĞAN MECLİS'TE

14.00- 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreni için TBMM'ye geldi. Meclis bahçesinde Erdoğan için A Tipi Askeri Tören düzenlendi. Erdoğan'ı Meclis Bahçesi girişinde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçelikapılı karşıladı.  

12.-cumhurbaşkani-recep-tayyip-erdoğan-için-mecliste-askeri-karşilama-töreni-düzenlendi.jpg

KORUMASI DEĞİL YAVERİ KAPIYI AÇTI

Erdoğan'ın Meclis'e girişinde bu kez makam aracının kapısını koruması değil, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri açtı. 

12.-cumhurbaşkani-recep-tayyip-erdoğan-başyaveri.jpg

ERDOĞAN MECLİS'E GİDİYOR

Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıldır ikamet ettiği Keçiören Subayevleri'ndeki evinden ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı makam aracının yer aldığı büyük bir konvoyla evinden ayrılan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşlik ediyor. 

erdoğan-yemin-töreni-için-keçiörendeki-evinden-ayrildi.jpg

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MECLİS'TE

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın yemin törenine katılmak için Meclis'e geldi.

KOMŞULARI ERDOĞAN ÇİFTİNİ BEKLİYOR

Erdoğan'ın Keçiören'deki evinin yakınında komşuları Erdoğan çiftini bekliyor. Erdoğan kısa bir süre sonra evinden ayrılıp, Meclis'e gitmesi bekleniyor.

cumhurbaşkani-erdoğan-çankaya-köşküne-çikiyor.jpg

CUMHURBAŞKANI OLARAK İLK KONUŞMASI

Erdoğan'ı Meclis girişinde en yaşlı Meclis Başkanvekili karşılayacak. Erdoğan için Meclis'te A Tipi Askeri Karşılama töreni yapılacak. Daha sonra Meclis Şeref Kapısı'nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılacak Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecek. Yemin töreninden sonra Erdoğan'ın Meclis'e hitaben konuşma yapması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAM ARACI GELDİ

Cumhurbaşkanlığına bağlı makam aracı, forsu kapalı olarak 12. Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan ve eşini Meclis'teki yemin törenine götürmek için Keçiören'deki evine geldi. Ancak resmi devir teslim töreni henüz gerçekleşmediği için aracın forsu kapalı durumda.Erdoğan çifti Keçiören'de Subay Evleri'ndeki konutunda tören öncesi son hazırlıklarını yapıyor. 

Saat 13.30 sularında Cumhurbaşkanlığına bağlı kapalı forslu bir makam aracı BaşbakanErdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Meclis'teki yemin törenine götürecek. Erdoğan, Meclis'teki yemin töreninin ardından ise Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından akşam saatlerinde Köşk'te devir teslim töreni gerçekleştirilecek.

140828arac640.hlarge.jpg

ERDOĞAN'IN KORUMA EKİBİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Bu arada Erdoğan'ın koruma ekibi de değişmeye başladı. Cumhurbaşkanlığına bağlı eskort ekipleri de Erdoğan çiftinin evine geldi.

KORUMA GİTTİ BAŞYAVER GELDİ

Normalde Başbakan Erdoğan'ın koruma aracında sağ ön koltukta koruma müdürü otururdu. Bugünden itibaren ise o koltukta Cumhurbaşkanlığı Başyaveri oturacak.

cumhurbaşkanliği-makam-araci.jpg