SABAHta yer alan habere göre İlgezdi, kaçak inşaata karşılık belediyeye hibe edilen VİP minİbüsü, özel plaka yaptırıp eşine tahsis etti. Ancak belediyenin resmi şoförü Kemalettin Metin, İlgezdi’nin annesini yazlığa götürürken kazada can verdi

CHP'li Ataşehir Belediyesi'ndeki kirli rant iddialarına her gün yenisi ekleniyor. SABAH, İstanbul'un lüks semti Ataşehir'in dört bir yanını rant karşılığı kaçak inşaatlarla donatan Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeni bir skandalına daha ulaştı. Skandalı başlatan süreç, büyük bir kargo şirketinin Ataşehir'deki kaçak inşaat yaptığının ortaya çıkmasıyla başladı. Şirket yöneticileri, kaçağın görmezden gelinmesi için belediyeye içi özel dizayn edilmiş son model VIP minibüs tahsis etti. Ancak Belediye Başkanı Battal İlgezdi, aracı belediyenin resmi şoförüyle birlikte eşi Gamze İlgezdi'ye tahsis etti. Minibüsün 34 GB 6944 plakasında ise Gamze'nin G'si, Battal'ın B'si özel olarak seçildi. Plakadaki 69 rakamı Gamze İlgezdi'nin doğum yılı 1969'u, 44 ise Battal İlgezdi'nin memleketi Malatya'yı simgeliyordu. 

ŞOFÖR 1 YIL KOMADA KALDI
 
Ancak VİP minibüs, geçen yıl Ramazan ayının ikinci günü İlgezdi'nin annesi Nazlı İlgezdi'yi, Altınoluk'taki yazlığa bırakıldıktan sonra Bursa girişinde kaza yaptı. Aracı belediyenin resmi şoförü Kemalettin Metin kullanıyordu. Metin'in, daha önce alkollü araç kullanma suçundan ehliyetine el konulmasına rağmen ehliyetsiz olarak aracı kullandığı anlaşıldı. Geçen yıldan bu yana komada yaşam savaşı veren 2 çocuk babası Kemalettin Metin, geçen 19 Haziran'da yani kaza yaptığı tarih olan Ramazan'ın ikinci günü yaşamını yitirdi. Kemalettin Metin'in abisi Cemalettin Metin'in de Ataşehir Belediyesi'nde çalıştığı öğrenildi. 

4 YAŞINDAKİ KIZI BİLE MİLYONER

Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi ve ailesi adeta gayrimenkul imparatorluğu kurmuş durumda. Daha önce Meclis'te 'halkçı yumruğu' kaldırarak verdiği mesajla dikkat çeken Battal İlgezdi'nin CHP'li Milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi adına kayıtlı 15 süper lüks daire olduğu ortaya çıkmıştı. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre İlgezdi çiftinin 4 yaşındaki kızı Turnam Nehir İlgezdi bile adeta gayrımenkul zengini. Belgelere göre İlgezdi üzerinde Çanakkale'de bir taşVİLLA ve Ataşehir'de ultra lüks dubleks bir daire bulunuyor. Çanakkale Yeşilyurt Mahallesi'ndeki 2 katlı villa 174 ada, 29 parsel üzerinde, 1500 metrekarelik zeytinlik içinde bulunuyor. Minik İlgezdi'nin Ataşehir Küçükbakkalköy'deki lüks dairesi ise 2939 ada, 7 parsel üzerinde bulunuyor. 43. kattaki daire 13 Ocak 2015 tarihinde satın alınmış. 

DEKONT YOK ŞİKAYET VAR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de kendisi ve 12'si Buz Rezidans'ta olmak üzere 15 rezidans dairesi olduğu ortaya çıkan eşi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İddiaları yanıtlamak yerine suç duyurusu girişiminde bulunan İlgezdi "şov yapmakla" suçlanmıştı. Son olarak İlgezdi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, kendisi ve ailesi hakkında araştırma komisyonu kurulmasını istedi.