OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname yetkisiyle kapatılma kararı verilen Hayatın Sesi ve İMC TV stüdyoları polis tarafından basılarak mühürlendi. Özgür Radyo'ya yönelik baskında da aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.
EKRAN KARARDI
İMC TV'nin İstanbul Eyüp ilçesinde bulunan merkezine RTÜK yetkililerinin eşliğinde Güvenlik Şube ve Mali Şube ekipleri tarafından baskın yapıldı. Polisler canlı yayını durdurmak istedi ve televizyonun reji odasına girdi. Yayın akışı kesildikten sonra ekran karartıldı. İMC TV polis baskını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri Twitter'ın canlı yayın uygulaması periscope üzerinden yayımlamayı sürdürdü.
TV'NİN YOUTOUBE YAYINI DA DURDURULDU
Kocamustafapaşa'da bulunan Hayatın Sesi TV'nin reji odası ve yayın cihazları mühürlendi. Televizyonun YouTube yayını durduruldu.
18 KİŞİ GÖZALTINDA
RTÜK yetkilileri ve İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Özgür Radyo'nun da Acıbadem'deki binasına girerek karasal yayınlarını durdurdu. Radyo çalışanları polise direndi. Polis kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri girdi. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Özgür Radyo'nun Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, çalışanların darp edildiği, Ali Sönmez Kayar'ın kafa travması geçirdiği belirtildi.