PYD Lideri Salih Müslim: Tek Çözüm Federasyon
Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi Eş Başkanı Müslim, "Kürtlerin içinde olmadığı siyasi bir çözümün gerçekleşmesi zordur. Federasyonu kabul etmeyenler, Suriye'nin karanlıkta kalmasını isteyenlerdir" dedi.
AMERİKA'NIN SESİ RADYOSU KÜRTÇE SERVİSİNE KONUŞTU
PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD Eş başkanı Salih Müslim, BM Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura'nın 'Suriye'de Kürtlerin nüfusun yüzde 5'ini oluşturduğu ve federasyonun sıkıntı yaratacağı' yönündeki açıklamalarını Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine değerlendirdi.
"FEDERASYONDAN BAŞKA ÇÖZÜM YOK"
PYD Eş Başkanı Müslim, De Mistura'nın Suriye'deki Kürt hakikatini ne kadar tanıdığını bu açıklaması ile ortaya koyduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Söylediği doğru değil. Suriye'de nüfusun yüzde kaçının Kürt olduğunu bilmiyor. Federasyonun Suriye için sorun çıkaracağını düşünenler, başka çözümleri varsa ortaya koysun. Suriye'nin parçalanmaması ve bütün olarak kalması isteniyorsa, federasyondan başka çözüm yok.
"PROJE VE PLANLARIMIZ VAR"
Kürtlerin içinde olmadığı siyasi bir çözümün gerçekleşmesi zordur. Federasyonu kabul etmeyenler, Suriye'nin karanlıkta kalmasını isteyenlerdir. Uluslararası hukuka göre, çözüm federasyon ve ona benzer sistemlerdir. Biz kimseyi beklemiyoruz. Proje ve planlarımız var. Halkımızı korumak için bunları hayata geçiriyoruz.