Emin Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin'in katıldığı konferansta 5 kadın protesto gösterisinde bulundu. Protestocu kadınlar salondan çıkardıldıktan sonra 2 erkeğin şiddetine maruz kaldı. Kadınlara vuran bu 2 kişiyi, kongre merkezinin güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Haliç Kongre Merkezi'nde, "Enerji Hanım Projesi" eğitim çalışmasına katıldı. Bakan Fatma Şahin, kürsüde konuşurken en arka koltuklarda oturan 5 kadın protesto gösterisinde bulundu. Protestocu kadınlar, salondaki korumalar ve diğer kadınlar tarafından dışarıya çıkarıldı. Ancak dışarıda arbede yaşandı. Kadınlar arasındaki tartışmaya iki erkek de dahil oldu. Biri takım elbiseli iki erkek, dışarı çıkarılmaya çalışılan protestocu kadınların saçlarını çekip vurdu. Protestocu kadınlar da erkeklere karşılık verince arbede büyüdü. Protestocu kadınlara vuran erkekleri, kongre merkezinin güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi.
Salonun dışında bunlar yaşanırken salonda en ön sırada oturan Emine Erdoğan'ın yanındaki kişilerden bilgi aldığı görüldü. Kürsüdeki Bakan Şahin ise "Enerjimizi bu işlere harcıyamayız. Biz işimize bakacağız" dedi