Adana'da 2 polis memurunun şehit olduğu Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin Siirt'in Eruh İlçesi nüfusuna kayıtlı 'Şiyar Renas' kod adlı Yakup Nas olduğu belirlendi. Türkiye'deki parmak izi kayıtlarında karşılığı bulunamayan diğer teröristin ise Rojova bölgesinden Türkiye'ye sızmış olabileceği düşünülen 'Kadir' kod adlıSuriyeli bir terörist olduğu ağırlık kazandı.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, 31 Temmuz'da düzenlenen saldırıda polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Çatışmada 2 PKK'lı terörist de ölü ele geçerken, saldırıya katılan diğer teröristler gece karanlığından yararlanarak kaçtı. Halkın toplanarak yakmak istediği terörist cenazelerine Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Teröristlerden birinin, ailesi Mersin'de oturan Siirt'in Eruh nüfusuna kayıtlı Yakup Nas olduğu kesinleşince ailesine teslim edildi. Adana Valiliği, teröristlerin daha önceden yasa dışı örgüt üyeliğinden arandıklarını açıklamıştı.

Güvenlik ve istihbarak birimleri, diğer teröristin Diyarbakır'dan Kobani'ye giden 'Şiyar Renas' kod adlı terörist olduğu üzerinde durdu. Ancak kriminal kayıtlarda herhangibir karşılığı bulunamadı. Daha sonra da bu kod ismin diğer teröriste ait olduğu anlaşıldı. Son bilgilere göre, cesedi Adana Adli Tıp'tan 3 gündür alınmayan ve bu konuda herhangi birsbaşvuru da olmayan terörist Suriyeli bir PKK'lı.


MERSİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ

PKK'lı teröristlerden Yakup Nas'ın cenazesi, ailesi tarafından Adana Adli Tıp Kurumu morgundan bugün sabaha karşı 02.30'da polisin geniş güvenlik önlemi altında teslim alındı. Mersin'in Merkez Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesindeki evlerine götürülen terörist Yakup Nas'ın cenazesinin bulunduğu tabuta, örgütü simgeleyen bez örtüldü. Teröristin cenazesi 200 kişinin katılımı ile Güneykent Mezarlığı'nda, terör örgütü lehine atılan sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Diğer teröristin cenazesi ise hala Adana Adli Tıp Kurumu morgunda bulunuyor.