Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü mahallelerde mevzide nöbet tutan polislere, aralarında akademisyen, hakim, savcı ve turizmci bulunan 20 kişilik bir heyet tarafından Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla ilçede sokağa çıkma yasağı uygulanan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

Aralarında akademisyen, hakim, savcı ve turizmci bulunan 20 kişilik heyet, terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur ilçesindeki mevzilerde nöbet tutan güvenlik güçlerine moral vermek amacıyla Diyarbakır'a geldi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taştan ve Vali Yardımcısı Remzi Kattaş'ı ziyaret eden heyet, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de namaz kılarak operasyonlarda şehit düşen ve yaralanan güvenlik güçleri için dua etti.

Mevzilerde nöbet tutan polisleri ziyaret eden heyet, onlarla bir süre sohbet etti. Heyet, ardından güvenlik güçlerine Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

Heyette yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında uzman olarak görev yapan Muammer Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüreklerinin sesini dinleyerek Diyarbakır'a geldiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Yüreğimiz, bayrağımız ve Kuranımız var. Bunların bekçiliğini canı pahasına yapan arkadaşlarımız var. Biz, Kuran ve bayrağımızı Sur ilçesi sınırlarında nöbet tutan ve canı pahasına burada yaşayan halkı korumaya çalışan kardeşlerimize emanet ederek gideceğiz ancak gönlümüz sürekli buradadır. Devletimiz bize silah başına geç demesi halinde anında hazırız. Yaptığımız görüşmelerde ilçede yapılan operasyonlar için fazla zaman kalmadığı söylendi. Halkımız, gerçeği görerek yer alması gereken tarafta yer aldı, Kuran, iman ve bayrakla işi olmayanları terk etti."

Avukat Türk İslam Karakoç ise duyarlı gönül dostlarıyla askerin ve polisin yanında olmak, dertlerini, sıkıntılarını dinlemek için geldiklerini aktardı. Ankara'da alışveriş merkezlerinde gezmekle burada yaşanan sıkıntıların anlaşılmadığını vurgulayan Karakoç, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da yaşayan insanların sıkıntılarını yerinde görmek lazım çünkü evinden ve işinden olan insanlar var. Allah, hepsinin yardımcısı olsun. Her zaman askerimizin, polisimizin ve devletimizin yanındayız. Herkesin buraya gelerek burada yaşananları yerinde görmelerini isteriz. Asker ve polisimizin Allah yardımcısı olsun."