Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye İlçesi'nde, hazine arazisi üzerine yapılan 4 ev, iş makineleriyle yıkıldı.
Evlerinin yıkılmasına direnen ve kısa süreli arbedeye rağmen başarılı olamayan kadın ve çocuklar, başlarında bekleyen polislerin eşliğinde  yıkım ekiplerinin çalışmasını gözyaşlarıyla izledi.

Eyyübiye Belediyesi, 30 Mart seçim sürecinde Selçuklu Mahallesi’ndeki hazine arazisi üzerine ev ve işyeri veya fazla kat yapıldığını saptadı. Belediye görevlileri, hazine arazisine yapılan 4 kaçak yapının yıkımı için harekete geçti ve bu kişilere tebligat gönderdi. Gönderilen tebligata rağmen boşaltılmadığı belirlenen 4 kaçak yapının bugün yıkımı için bölgeye belediye  yıkım ekibi gitti.

Çevik kuvvet polisi ile zabıta ekiplerinin de görevlendirildiği bölgedeki 4 kaçak yapının yıkımına başlandı.  Yıkım çalışması sırasında tek kat olması gereken eve 2'nci kat yaptıran Kayık ailesinin fertleri, fazla katın yıkımına engel olmaya çalıştı. Ekiplere direnen Kayık ailesinin fertleri ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polislerin kadın ve çocukları uzaklaştırmasının ardından fazla katın yıkımı gerçekleştirildi. Kayık ailesinin fertleri, gözyaşlarıyla izlediği  yıkım nedeniyle belediye ekiplerine tepki gösterdi.