Bayrampaşa'da Çevik kuvvet'e yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştiren, daha sonra saklandığı eve düzenlenen operasyonda öldürülen Berna Yılmaz'ın 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında 'Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız.' yazılı pankart açan iki öğrenciden biri olduğu ortaya çıktı.

20 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Yılmaz eylem sonrası tutuklanmış, 20 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Berna Yılmaz cezaevinden çıkışında halaylarla karşılanmıştı.

DURUŞMASINI CHP VE HDP'LİLER TAKİP ETMİŞTİ

Duruşmayı Eski BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen, Avukat Turgut Kazan da izledi.
 

İLK DESTEK CHP'Lİ VEKİLLERDEN

İkilinin serbest kalması için eylem yapanlar arasında çok tanıdık isimler de vardı; CHP'li vekiller Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal.. O dönemde CHP Gençlik Kolları'nın destek eylemine katılan Mahmut Tanal, terörist Berna Yılmaz için halay çekerken, Gürsel Tekin de yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmişti. Canlı bomba olarak yargılanırken CHP'lilerin desteği ile serbest kalan DHKP-C'liler, bugün Çevik kuvvete el bombası ve silahla saldırdı..