Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'ndeki Bahçelievler Polis Merkezi bahçesindeki bayrağı indirmeye çalışan 19 yaşındaki Cengiz Önkol, polis tarafından bacağından vuruldu.

BAYRAK DİREĞİNE TIRMANMAYA ÇALIŞTI

Muratpaşa İlçesi'ndeki Bahçelievler Polis Merkezi'ne saat 19.50 sıralarında giden Cengiz Önkol, bir konuyla ilgili müracaatta bulunacağını belirterek, polis merkezinin bahçesine girdi. Polis merkezi önünde bir süre çevreye bakınan Önkol, aniden bayrak direğine tırmanmaya başladı.

POLİS BACAĞINDAN VURDU

Polis merkezindeki kapı nöbetçisinin uyarısına rağmen tırmanmaya devam eden Cengiz Önkol, bayrağı indirmeye kalkışınca, polis memuru iki kez havaya uyarı ateşinde bulundu. Buna rağmen girişimine devam eden Önkol, sağ bacağından vurulup etkisiz hale getirildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Önkol, polis tarafından çağrılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Konuyla ilgili geniş çaplı araştırma yapan polis, Önkol'un asayiş suçlarından çok sayıda suç kaydının olduğunu belirledi.

BAYRAK İNDİRME OLAYLARI

Antalya'da yaşanan olaydan önce ilk hadise Diyarbakır'da patlak verdi. Diyarbakır'da yol kapama eylemlerinde ölen şahsın cenaze töreni sonrası yaşanan gerilimde bir kişi askeriye bahçesine girerek içerideki bayrağı indirdi ve yere attı. Bu gelişmelenin ardından siyasi camiadan çok sert açıklamalar gelirken İstabul'da polis merkezinde şifozreni hastası olduğu öne sürülen kişi bayrağı indirmeye çalıştı yine polisler taradından engelledi. Cezaevine konulan kişi burada intihar etti. Bu olayın hemen sonrasında bugün Antalya'da yine bir bayrak indirme hadisesi yaşandı ve polis son anda şahsı bacağından vurarak engelledi.