Darbe girişimi sırasında baskın yapılan yerlerden biri de Borsa İstanbul'du. Görüntülerde darbeci askerler bir zırhlı aracın arkasında siper alarak TOMA'ya ateş açıyor. Açılan ateş sırasında polis memuru Mehmet Şevket Uzun şehit oldu.

SERVİS ARAÇLARINA ATEŞ AÇTILAR

Kadıköy Acıbadem'deki Türk Telekom Müdürlüğü'ne girmeye çalışan darbeci askerler yoldan geçen servis araçlarına ateş açıyor.

1'İ POLİS 2 VATANDAŞ BÖYLE ŞEHİT EDİLDİ

Darbe girişimi sırasında en çok şehit verilen yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 1'i polis 2 kişinin şehit olması kameralara yansıdı. Görüntülerde çelik yelekli polislerin yanı sıra vatandaşlar, darbecilere direniyor. Bu sırada darbeci askerler kalabalığa ateş açıyor. Yaralanan 2 kişi yere düşüyor. Hastaneye kaldırılan 1 polis 1 vatandaş şehit oldu.
PLASTİK DUBAYI KALKAN YAPTILAR
Darbe girişimi sırasında en çok şehit verilen yerlerden biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlar da MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan vatandaşlar, diğer vatandaşların yardımıyla uzaklaştırılıyor. Bu sırada bir vatandaş plastik trafik dubasını yaralı vatandaşlara kalkan yaparak korumaya çalışıyor.
DARBECİLER HELİKOPTERLE KAÇIRILDI
Darbe girişiminin başarısız olacağını anlayan bazı subayların kaçırılması için helikopter yola iniyor. Nakkaştepe'de Boğaziçi Köprüsü bağlantısına inen helikopter bir kaç kişiyi aldıktan sonra havalanıyor. Helikopteri kullanan kişinin VodafoneArena'ya darbeci askerleri indiren kadın savaş pilotu Kerime Kumaş olduğu belirtildi. Kumaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
SİVİLLER ARANIYOR
Bu arada polis helikoptere binen 4 sivilin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Şüphelilerin, darbe kalkışmasının başarısız olduğunu anlayan ve kaçmak isteyen üst rütbeli subaylar olduğu tahmin ediliyor.