Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 16-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda el yapımı patlayıcılar ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, el yapımı patlayıcıların ve bomba yapımında kullanılan ele geçirilmesinde gelen ihbarların önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Sağduyulu vatandaşlarımızın ihbarlarıyla terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresi ve önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 16 Şubat günü, 20 kilogram amonyum nitrat, gri renkli toz madde, sarımsı macun, ateşleme kapsülü, 3 adet piknik tüpü, 4 adet çelik akü, yaklaşık 100 metre kablo, 17 Şubat günü çöp konteynerinin yanında 2 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) bomba, 20 adet havai fişek kartuşu, 130 gram beyaz renkli toz madde, 20 Şubat günü 18 litrelik teneke içerisinde patlamaya hazır EYP ve düzeneği ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın artarak devam edeceğine inandığımız desteği ile birlikte daha güvenli bir Van için çalışmalara devam edilecektir."