Yapılan müdahale sonrası yol trafiğe açılırken, dağ ve tepelere asılan PKK bayrakları ve afişler de indirildi. Bölgede çadır kuran BDP'liler, olaylar sırasında çektikleri görüntüleri basınla paylaştı. 

Çatak ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Övecek Köyü yakınlarına BDP tarafından kurulan çadırda bölgede karakol ve baraj inşaatı yapımına karşı nöbet tutma 5'inci gününe girdi. Yaklaşık 150 kişi nöbetleşe olarak çadırda kalmaya devam ederken; çadıra yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Şeytan Deresi mevkinde, Siirt'le de bağlantısı olan ve güzergahtaki 4 köye ulaşım sağlayan yol, 30 kişiden oluşan PKK yandaşları tarafından 3 ayrı noktada kesildi. Taşlarla barikat kuran göstericiler, gelen her aracı durdurup, kimlik kontrolu yaptıktan sonra geçişlerine izin vermesi üzerine, bugün asker ve polis bölgeye giderek müdahalede bulundu.

YOL TRAFİĞE AÇILDI
Sabah saatlerinde Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri onlarca zırhlı araçla bölgeye operasyon yaptı. Taşlarla kapatılan yol açılırken, göstericiler de dağıtıldı. Çadırda bulunan yaklaşık 150 kişi de müdahaleye karşı çıkarak, ekiplere havai fişek, molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Polis ve Jandarma, grupları tazyikli su ve gaz bombalarıyla dağıttı. Yaklaşık yarım saat süren gerginliğin ardından yol trafiğe açıldı, dağlara tepelere asılan PKK bayrakları ve afişler de toplandı.

BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERİYORUZ
Çadırın kurulduğu alanda gazetecilere açıklama yapan BDP'li Çatak Belediye Başkanı Celalettin Bartu, sabah erken saatlerde yapılan operasyona anlam veremediklerini, operasyona karşı alanda bulunan partililerin de direniş gösterdiğini söyledi. Operasyonda ekiplerin gerçek mermi kullandığını da ileri süren Bartu, çadırı kurmalarındaki amaçlarının devam eden sürece destek vermek olduğunu anlattı. Belediye Başkanı Bartu şöyle konuştu: "Barış sürecini sürdürmek ve burada yapılacak baraj, kalekol yapımına karşı durmak için buradayız. Ben yarbay ile görüştüm. Bana dün basında yansıyan haberler olduğunu, yolun kapatıldığını, kimsenin gidip gelemediğini ve müdahalenin bu nedenle yapıldığını söyledi. Fakat kendileri geldiler ve böyle bir şeyin olmadığını gördüler. Yol onlar geldiği sırada arkadaşlar tarafından barikatla kapatıldı. O da doğal bir şeydir. Bizim amacımız insanlara zarar vermemek, insanların güvenliğini sağlamaktır. Biz bu tür olayları kınıyoruz. Bir daha olamamasını diliyoruz. Ama olursa çok daha kötü sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar eylemimizi sürdüreceğiz."