PKK'lı teröristlerin karakol ve kamu binalarına baskın yapmadan önce özellikle çocuk ve yaylalarda bulunan çobanları tuzağa düşürdükleri, bir çobanın da kadın teröristle ilişki karşılığı bilgi sağladığı istihbarat raporlarında yer aldı.

KARAKOL VE BİNALARIN GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKİYORLAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde artan terör olaylarına karşı istihbarat birimleri de her türlü bilgi akışını kayıt altına alıyor. Teröristlerin özellikle küçük yaştaki çocukları para karşılığı kandırdıkları ve böylelikle karakol ve kamu binalarının görüntülerini çektirerek kendilerine getirmelerini istedikleri son günlerde yakalanan 10'a yakın çocuğun ifadesiyle ortaya çıktı.

YAYLADAKİ ÇOBANLARA TERÖRİSTLERDEN TUZAK

Yaz aylarında Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaylalarına küçükbaş hayvan sürüsü getiren göçerlerin de teröristler tarafından tehdit edilerek tuzak kurulduğu raporlarda yer aldı. Çobanlardan bulundukları civardaki askeri hareketlilik konusunda bilgi isteyen teröristlerin olumsuz cevap almaları durumunda tehdit ve tuzak yöntemine başvurdukları belirlendi. Geçtiğimiz hafta Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'na göreve giden polisleri taşıyan servis aracını korumakla görevlendirilen güvenlik güçlerine yönelik yapılan ve 13 polisin şehit olduğu saldırıda da teröristlerin, polislerin kullandığı karayolunun ortasına bir kamyon park ettikleri, yanına da yolun tamamen kapanması için bir koyun sürüsü çektikleri, tuzaklı saldırı noktasına yaklaşan iki araçlık polis konvoyunun, koyun sürüsüne çarpmamak için yolun en dış bölümünden geçmeye çalıştıkları, PKK'lıların ise bu sırada yol kenarına yerleştirilen yüklü miktardaki patlayıcıyı 500 metre uzunluğundaki kabloyla infilak ettirdikleri belirlendi.

İLİŞKİ KARŞILIĞI PKK'YA BİLGİ SIZDIRDI

İstihbarat raporlarında Bingöl'ün Yedisu ilçesinde geçtiğimiz yıllar içerisinde 4 askerin şehit düştüğü 4 askerin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili PKK'lılara, köyün çobanının, kadın teröristle ilişki karşılığı bilgi sızdırdığı yer aldı.

Yedisu İlçe Jandarma Karakolundaki nöbet mevzilerine düzenlenen saldırıyla ilgili, köyün çobanı C.Ü.'nün hayvanlarını genellikle Yedisu yaylasında otlattığı, sık sık Yedisu İlçeJandarma Komutanlığı binası yanına gidip geldiği, 7 kişilik PKK'lı grup ile sürekli irtibat halinde olduğu, hayvan otlatmak bahanesiyle ormanlık alanda sık sık buluşarak onlara askerlerin operasyona çıkıp çıkmadığı konusunda bilgi verdiği belirlendi.

"YA BİZE KATILIRSIN YA DA..."

Çobanın kadın teröristle ilişkiye girdiği, bu sırada diğer teröristlerin yanlarına gelerek ikiliyi bastıkları ve PKK'lıların, "Ya bize katılır bizimle hareket edersin, ya da ölürsün" diyerek, çobandan askerlerle ilgili tüm bilgileri istedikleri, kadın PKK'lıyla ilişkiye girdiği için öldürüleceğinden korkan çobanın, askerlerin nöbet mevzilerini, içlerinde kaç asker olduğunu, ağır silahları olup olmadığını öğrenip PKK'lı gruba anlattığı raporlarda yer aldı.

4 askerin şehit düştüğü, 4 askerin de yaralandığı terör saldırısının ardından çobanın yakalanarak Erzurum'da tutuklanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi.