Hakkari'de karakol binası inşaatıyla hudut emniyetinin sağlanması için keşif ve gözetleme faaliyeti yapan askerlere teröristlerce ağır silahlarla ateş açıldı. Taciz ateşine ateşle karşılık verildiği, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığı bildirildi.
 
Hakkari'de Şemdinli kırsalında inşaatı devam eden yeni karakol binasını koruyan komandolara  taciz ateşi açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının konuşlu bulunduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin 10 kilometre güneydoğusunda bulunan Kale Tepe mevkisindeki Kale Tepe karakol binası inşaatıyla hudut emniyetinin sağlanması için, 25 Marttan beri keşif ve gözetleme faaliyetleri yürüten 11'inci Komando Bölüğü unsurlarına, teröristlerce DOÇKA veya Bixi olduğu değerlendirilen ağır makineli silahlarla ateş açıldı.
 
Duyuruda, teröristlerin taciz ateşine anında ateşle karşılık verildiği, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığı belirtildi.
 
Bölgeye sevk edilen "İnsanlı Keşif Uçağı", yaklaşık bir saat gözetleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Daha sonra görevlendirilen iki AH-1W Kobra helikopteriyle teröristlerin ateş açtığı bölgede silahlı keşif faaliyeti icra edildi, bu esnada teröristlerin ateş açtığı noktalara top ateşi yapıldı.