PKK'dan Halka Bayrak Baskısı
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde son günlerde yapılan düğünlere askerlerin de katılması ve evlenen çiftlere Türk Bayrağı hediye etmesinden PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK rahatsız oldu.

Hakkari ve ilçelerinde bildiri dağıtılarak, düğünlerinde Türk Bayrağı alan çiftler tehdit edildi.

'Çözüm süreci' ile birlikte son günlerde özellikle Hakkari ve ilçelerindeki düğünlere katılan Mehmetçik, devlet- millet kaynaşmasını sağlarken, PKK'nın şehir yapılanması KCK bundan rahatsız oldu.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari ve ilçelerinde yapılan düğünlere katılan askerlerin çiftlere bayrak verip onlarla halay çekmesine KCK'lılar dağıttıkları bildirilerle tepki gösterdi.

KCK'lılar tarafından dağıtılan üzerinde 'Yurtsever halkımıza' yazılı bildirilerde evlenen çiftlere tehditte bulunuldu. Bazı kişilerin isminin de verildiği ve ihanetle suçlandığı bildiride,"Son dönemlerde düğünlerde geline bayrak öptürülüp, çocuklara para dağıtılarak gençlerimiz manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışmaktadır. Bizim akteşkesimiz T.C'nin kurumlarına karşıdır. İhanet içindeki hainlere müsade edilmeyecektir" denildi.