Kara Kuvvetleri Komutanlığı, PKK'nın yapımı devam eden yeni Şırnak-Van karayolunda şantiye basıp,toplam 9 iş makinesinden dört tanesini yakmasından sonra harekete geçti. Jandarma, Şırnak-Van karayolundaki yol yapım çalışmalarını koruma kararı aldı.

ÖNLEM ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cuma günü yapımı devam eden yeni Şırnak-Van karayolundaki yol yapım çalışmasının emniyetli bir şekilde icra edilebilmesi ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılabilecek saldırıların önlenmesi maksadıyla önlem alındı.

GÖZETLEME VE EMNİYET FAALİYETİ YÜRÜTECEKLER

Bir Jandarma Komando Timi, bir Jandarma İç Güvenlik Timi, bir Mayın Arama Köpeği ve üç adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç saat 8.00'den itibaren keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti icra etmek için görevlendirildi.

TSK AÇIKLAMIŞTI: TALİMAT ALDIK BU YOLU YAPTIRMAYACAĞIZ

Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Şırnak/Merkez ilçe Yoğurtçular Köyü mülki sınırları içerisinde yapımı devam eden yeni Şırnak-Van karayolunun beşinci kilometresindeki inşaat sahasına 18 Kasım 2013 tarihinde gelen 10-12 kişilik bölücü terör örgütü mensubu şantiyede bulunan 22 işçiyi toplayarak, "Biz daha önce sizi ikaz etmedik mi? Bu yol yapılmayacak. Bu yol Van yolu değil, bizim kampımıza giden yoldur. Üstlerimizden talimat aldık, bu yolu yaptırmayacağız" şeklinde tehdit etmeyi müteakip inşaat alanında bulunan; altı kamyon, bir tanker, bir ekskavatör ve bir dozer olmak üzere toplam dokuz araç/iş makinesinden dört tanesini yaktıktan sonra tamamını uçuruma yuvarlamışlardır.

Bölücü terör örgütü mensupları, olaydan sonra bölgeden kaçmışlardır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır."