Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden  PKK sempatizanları, bir aylık aradan sonra bir kez daha yolu trafiğe kapattı. 27 Nisan’da yolu kaparak iki uzman çavuşu kaçıran PKK’lılar, HDP’lilerin araya girmesiyle uzman çavuşları bırakmış, eylemi sonlandırmışlardı. Hafta sonu tekrar eylem başlatan PKK’lılar, iki noktada yolu kapattı.  Diyarbakır –Bingöl karayolu, Kocaköy-Lice arasında bulunan Fis Ovası ile Lice-Genç arasında bulunan Tabantepe bölgesi 3 gün kapalı kaldı.
Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, örgütün yolu kapattığı bölgeye araç geçişini yasakladı. Jandarma, Kocaköy, Hani ve Lice ilçesi girişlerindeki kavşaklarda yolu trafiğe kapattı. Diyarbakır’dan Lice’ye gidişler Hani ilçesi üzerinden sağlanarak örgütün yolu kapattığı Fis Ovası atlanmış oluyor. Bingöl-  Diyarbakır arasındaki ulaşım ise  Elazığ üzerinden sağlanıyor.

Kepçeyle üç metre genişliğinde  hendek açtılar

YDG-H üyeleri ile  PKK milisleri, Diyarbakır-Bingöl karayoluna şimdi de üç metre genişliğinde ve yaklaşık 1,5 metre derinliğinde  hendek açtı. Alınan bilgiye göre, yüzü kapalı 10-15 kişilik eylemci grup, Lice’nin Çakıl köyü yolundan geçen bir iş makinesini gasp etti. Kepçeyle Kayacık kavşağına kadar gelen grup, buradaki ana yola  hendek açtı. Yolun kör noktasına açılan hendeğe 31 plakalı bir  Otomobil düştü. Ağır yaralanan sürücü, çevredeki köylüler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Genelkurmay açıkladı:  Yol açıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 27 Mayıs 2014 günü saat 12.00 itibariyle, Eski Hani yolu üzerinden, ayrıca normal karayolunun da kontrollü olarak trafiğe açıldığı duyuruldu.