CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, PKK'lı teröristlerce Diyarbakır'da bir çorbacıda düzenlenen ve 1 sivilin öldüğü, 3 polisin de yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili tepki çeken bir tweet attı.

Diyarbakır'da 3 polis memurunun da olduğu bir çorbacı tarandı. Polis-asker-sivil demeden PKK'lılarca gerçekleşen saldırıda 3 polis memuru yaralanırken, çorbacıda çalışan ve iki ay önce askerden geldiği öğrenilen 22 yaşındaki sivil Şeyhmus Sanır hayatını kaybetti. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise PKK'yı kınamak yerine suçu yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a attı.

Her defasında "Asker-polis sivilleri katlediyor" yalanlarıyla özellikle de sosyal medyada propaganda yapanlar PKK'nın sivil gözetmeksizin yaptığı saldırılara kınama göstermediği gibi her defasında hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçluyor.

CHP'li vekil Aykut Erdoğdu'nun attığı tweete ise büyük tepki geldi.

33 aydın ve sanatçı da PKK'ya tek taraflı ateşkes ve "sivillerin zarar gördüğü devlet operasyonlarının durdurulması" çağrısı yaptı. Aydın ve sanatçılar PKK'nın sivilleri öldürmekten çekinmediğini görmezden geldi.

Öte yandan yine gazeteci Yıldıray Oğur'un geçtiğimiz günlerde paylaşımda bulunduğu tweet akıllara geldi: