Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’nın Kars’ın Kağızman ilçesinde tespit edilen sığınak ve barınaklarının düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı. Kilis’te de DEAŞ üyesi 3 kişinin de yakalandığı bildirildi.

ÜÇ SIĞINAK MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tunceli Nazımiye’de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari’de bölücü terör örgütü’nden kaçan bir terörist, yanlarında taşıdıkları silah ve mühimmatla birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin’de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Siirt’te bölücü terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen işbirlikçi bir kişinin evinde yapılan aramada, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 506 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt’in Şirvan ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 4 adet av tüfeği, 5 adet tabanca, 132 adet tabanca fişeği, 20 metre kablo ve elektronik malzeme, muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan yabancı uyruklu 3 IŞİD terör örgütü mensubu yakalandı. Bölücü terör örgütünün Kars’ın Kağızman ilçesinde tespit edilen sığınak ve barınakları icra edilen hava harekatı ile imha edildi.