Terörist elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kodlu Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü haberleri sonrası PKK suskunluğa gömüldü. Kuru bir yalanlama dışında ne bir görüntü ne de açıklama yapan Kandil’de de moraller bozuk.
‘Bahoz Erdal’ kodlu Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürüldüğü iddiası muammaya dönüştü. PKK ‘ölmedi’ dedi, ancak görüntüsünü yayınlamadı. Uzmanlar ise “Olay örgüt içi infaz ya da PKK’nın kara propagandası olabilir” dedi.
Terör örgütü PKK’nın sözde askeri kanat sorumlularından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü iddialarının ardından örgütün yayın organlarında ‘ölmedi’ açıklaması yapılsa da bugüne kadar yaşadığına dair bir görüntüsü yayınlanmadı. Bölgeyi iyi tanıyan Kürt aydınlarından İbrahim Güçlü, Suriyeli yerel kaynaklarla da olayın ardından görüştüğünü belirterek olayın ya PKK içi infaz ya da PKK’nın yeni bir kara propaganda yöntemi olabileceğini söyledi.
PROPAGANDA DA OLABİLİR
Güçlü, şunları söyledi: “PKK, ‘Bahoz öldürülmedi’ diyor ama örgüt tarafından bunu doğrulayacak bir belge sunulmuş değil. Bahoz, daha önce örgütten tecrit edilmişti ve uzun süredir ‘başına bir şey gelmiş olabilir’ diyordum. Ya da bir süre sonra Bahoz’un yaşadığı gösterilerek, onun üzerinden yeni bir örgüt propagandası yapılıyor da olabilir.”
BM TEMSİLCİSİ: İLK DEFA DUYDUM
Bahoz’un öldüğü iddiasına yurtiçinden ve yurtdışından da tepkiler geliyor.   BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, gazetecilerin Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiasına yönelik sorusuna, “Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım” diye yanıt verdi.
Kurtulmuş: Henüz  teyit edilmiş değil
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada Bahoz Erdal konusunda da değerlendirmede bulundu. Kurtulmuş, Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü yönündeki haberlerin sorulması üzerine şunları kaydetti:  “Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair çeşitli kanallardan, haber kanallarından ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabilmek durumundayız.  Detaylarını paylaşma noktasında değilim.  İstihbarat ve haber kaynakları üzerinden gelen bilgiler vardır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir.”
Cemal’den ‘Bahoz’a ağıt
Gazetecilik yapmak üzere Kandil Dağı’na çıkan, aradan geçen zaman içinde PKK’nın üst düzey yöneticileriyle dostluk kuran Hasan Cemal, Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiası üzerine duygusal bir yazı kaleme aldı. Cemal, bir haber kaynağını kaybetmekten çok, dostunu kaybetmenin verdiği acıyla “Vicdanım kanıyor” gibi cümlelerle yazısını süsledi.
İşte Cemal’in o yazısındaki duygusal satılardan bazıları:  Hüseyin’le üç yıl önce, dağda iki gün geçirmiştim. Devlete silah çekmiş, yıllardır dağda yaşayan bir gerilla lideriyle bir gün konuşursun, sonra yine bir gün cennet gibi maviliklerde onun ölüm haberine yakalanırsın. Hayat acımasızdır, adaletsizdir.