Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması,  patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın  can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin  ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen  Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallerinde teröristler ile güvenlik  güçleri arasında çatışmalar devam ederken, Yeni Mahalle'de teröristlerin  "patlayıcı imalathanesi" olarak kullandığı bir ev bulundu.

Meyve içinde patlayıcı

Evde, PKK'lı teröristler tarafından hazırlanan 44 el yapımı patlayıcı  ile kablolarla tuzaklanmış 28 tüp ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler  tespit edildi.

Teröristlerin kavun, elma, muz, nar gibi meyvelerin içine çivi ve  bilye gibi metal parçaları ile patlayıcı yerleştirdiği, bu patlayıcıları el  bombası gibi kullandıkları belirtildi.

PKK'lı teröristlerin tüplerden yaptıkları patlayıcıları kablolarla  birbirlerine bağladıkları ve tek bir ateşleme noktasından infilak ettirmeyi  planladıkları ortaya çıktı.

Patlayıcı düzeneklerini inceleyen bomba imha uzmanları, bölge  boşaltıldıktan sonra patlayıcıları kontrollü şekilde imha etti.

Teröristlere "teslim ol" çağrısı yapılıyor

Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale  getirilen terörist sayısı 477'ye yükselirken, güvenlik güçleri, teröristlere  zırhlı araçlardan "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Bugüne kadar 4 bin ev aramasının tamamlandığı operasyonda tamamı el  yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 223 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, bin  436 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda önlemler artırılırken,  güvenlik kaynakları operasyonun tamamlanma aşamasında olduğunu aktarıyor.