Çözüm sürecini silahlanmak ve militan toplamak için kullanan terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaptığı örgüt toplantısında alenen savaş çağrısı yapılıyor. Siyasi uzantısı HDP ile İstanbul’da sözde barış mitingleri düzenleyen PKK, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaptığı mahalle toplantılarında ise “sonuna kadar savaş” mesajları veriyor.  

“KÜRTLERİN OLDUĞU HER YERDE SAVAŞ OLACAK”

PKK’nın Lice’de yaptığı örgüt toplantısında, örgüt üyelerine ve sempatizanlarına nerede nasıl davranacaklarına ilişkin talimatlar da veriliyor. Terör örgüt yöneticisi konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor: “Gerillalarımız ölüyor ama hepiniz kendi yaşamınıza öncelik tanıyorsunuz. 100 araba hükümete stop edin. Ne olacak. Hiç bir şey yapamıyorsanız ışık kapatın, teneke vurun, onlar psikolojik olarak giderler. Devrim sürecidir. Devrimin sonu arkası yoktur. Mücadelemiz hep beraber. Savaşla yaşamayı bilmemiz gerekiyor. Bundan sonra Kürdistan’da ve Kürtlerin olduğu her alanda savaş olacak. Şu an artık halkların savaşı olacak.”

SAVAŞACAKSINIZ AMA ‘BARIŞ İSTİYORUZ’ DİYECEKSİNİZ”

Terör örgütü yöneticisi konuşmasında, örgütün sinsi taktiğini de şu sözlerle dile getiriyor: “Kürdistan’ın özgürlüğü için savaşacaksınız ama ‘biz savaş istiyoruz’ demeyeceksiniz. Gittiğiniz, konuştuğunuz her yerde ‘Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz’ diyeceksiniz. ‘Bu ölen kardeşlerimiz için bir protestodur’ diyeceksiniz. ‘Suruç’ta 33 kardeşimizin mücadelesine yöneliktir’ diyeceksiniz. Bu eylemleri her yerde yapacağız. Kürtlerin yaşadığı her yerde eylem yapacağız. Kendinize gelin kendinize. Tek başına olsanız hiç bir şey yapamazsınız. Ezer geçerler. Burada on kişi de olsa aynıdır, beş bin kişi de olsa aynıdır. Düşman kimseye müdahale edemez.”

MAHALLE SAVAŞLARINA HAZIR OLUN”

“Herkes toprağına sahip çıksın” diyen örgüt yöneticisi, “Sizin gidecek hiçbir yeriniz yok, nereye gideceksiniz. Bilemediğin her yerde savaş var. Herkes öz savunmasını yapsın. Öz savunma nedir? Reflekstir yani. Örgütlü bir müdahaledir. Kendi ailelerinizi koruyamıyorsanız nöbetçi bırakın. Kendi mahallenizi güvenliğe alın. Herkes kendi sokağının güvenliğini alsın. Bunu da mı yapamıyorsunuz. Önümüzdeki süreçte bu yaşanacak. Mahalle savaşları, alan tutmalar ve şehir tutmalar olacak. Bundan sonra dağlarda savaş olmayacak. Dağlar bizim sırtımızı dayadığımız yerlerdir. Dağlar bizim okullarımızdır. Bizim kültürümüzdür. Bizim tarihimizdir. Bundan sonra savaş yerde olacak. Herkesin bunu iyi bilmesi gerekiyor. Kendinizi ona göre hazırlayın. Kendinizi örgütleyin ve güçlendirin” ifadelerini kullanıyor.

TÜRK DEVLETİNE YAŞAMA HAKKI YOK”

Terör örgütü yöneticisi toplantıya katılan örgüt sempatizanlarının alkışları ve tezahüratları eşliğinde konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Herkes silahlansın ki öz savunmanı o zaman yapabilirsin. Bundan sonra Türk devletine yaşama hakkı yok. Kim gelirse gelsin biz buradayız. Hiçbir sorun yok. Bu halkın gerillaları var. Ama sizin de kendinizi güçlendirmeniz gerekiyor. Bu gücün karşısında hiç kimse duramaz heval. Herkes düşünsün ne yapabiliriz ne olacak. Tamam, yaşamımıza devam edelim ama güvenliğimizi de alalım. Bakın 33 insana onlar güvenliklerini almadılar. AKP herkesi öldürecek.”

BUNLARI YAPMAZSAN SANA OLACAK ÇOCUĞUNA OLUR”

Terör örgütüne yardım etmeyenleri de tehdit eden örgüt yöneticisi, “Bunları yapmazsan sana olacak çocuğuna olur. Kimse sanmasın ki devletle iş birliği yaparak rahat yaşasın. Hainlere hayatı dar edeceksiniz. Kürt de olsa hain haindir. Devletle barış isteyenlere gerekeni yapın. Çocuklarıyla canını yakacaksın ki Kürdistan’ın çocuklarına ihanet etmesin. Ya Kürdistan’dan defolup giderler ya da devlete karşı bizimle olurlar. Devletle iş birliği yapan herkes haindir. Bunu böyle bileceksiniz. Herkes kimin nerede olduğunu iyi öğrensin. Kim devlete yanaşıyor öğrensin. Önce uyaracaksınız. Haa anlamadı mı, o zaman anlayacağı şekilde gerekeni yapacaksınız. Bundan sonra kimseye acınmayacak” sözleriyle Müslüman Kürtleri hedef gösteriyor.