Iğdır-Doğubayazıt yolunu kesen PKK'lı teröristler, Doğubayazıt'tan Iğdır'a gitmekte olan sıkıştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tankeri durdurdu. Üzerinde bomba düzeneği olan bir terörist tankere binerek sürücünün kafasına silah dayadı. Sürücüden kendisinin söylediği yere sürmesini isteyen terörist söylediklerinin yapılmaması halinde ateş edeceğini söyledi.

TERÖRİSTİ FARK EDİNCE ARACI DURDURDU

Teröristler Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a gitmekte olan 3 TIR, bir tanker ve 4 otomobili durdurdu. İki TIR'ı yakan teröristlerden biri likit gaz yüklü tankerin şoförü T.M.G.'nin yanına oturarak Suveren Jandarma Karakolu'na sürmesini istedi. Aracını jandarma karakoluna sürerken teröristin bomba yerleştirmeye çalıştığını fark eden şoför tankerin acil imdat frenini çekerek aşağı atlayıp kaçtı. Olası bir katliamı gerçekleştiremeyen terörist de tankerden inerek kendilerini takip eden otomobille bekleyen diğer teröristlerle ile birlikte Korhan yaylasından Ağrı Dağı yönüne gittiler.

Terörist, yaklaşık 5 kilometrelik yolu bu şekilde geldikten sonra sürücüden Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı'na doğru sürmesini istedi. Sürücü, karakola 300 metre kala aracındaki teröristin bomba düzeneğiyle uğraştığı esnada aracın el frenini çekip araçtan atladı. Araçtan atlayan sürücü yol kontrolü yapan askerlere koşarak araçta bomba yüklü olduğunu bildirdi.

Sürücünün araçtan atlamasının ardından araç içindeki terörist üzerindeki bomba düzeneğini araca bırakarak indi. Tankeri arkadan takip eden bir pikaba binen terörist hızla uzaklaştıktan sonra araç içindeki bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın etkisiyle tankerin sürücü kısmı alev alırken patlama LNG gazının bulunduğu tanka etki etmedi. Alev alan tankerin sürücü bölümü kullanılamaz hale geldi.