Kandil'de toplanan PKK'nın sözde lider kadrosu örgütün Rusya'dan silah alması için girişimlerde bulunulması kararı aldı.
 
Sabah'ın haberine göre; Türk istihbarat birimlerinin tespitlerine göre Kandil'deki toplantı 1 Aralık'ta yapıldı.

İÇERİDE CEPHE AÇMA PLANI

Toplantıya Türkiye'nin hava operasyonları yüzünden uzun süredir bir araya gelmeyen PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık katıldı.

OLASI SAVAŞTA RUSYA'YA DESTEK

Zirvede PKK'nın olası bir savaşta Rusya'ya destek vereceği, eylemleri artırıp, içeriden yeni bir cephe açacağı, böylece devletin PKK'nın taleplerini kabul etmek zorunda kalacağı yönünde ihanet planları masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca; PKK'ya yakın TV kanalları, gazeteler ve sosyal medya hesaplarından Türk-Rus savaşına zemin hazırlamayı amaçlayan kışkırtıcı yayınlar yapılması kararlaştırıldı.

 Türkiye'nin, terör örgütü IŞİD'e destek verdiği yönündeki Rusya açıklamalarının sürekli gündemde tutulması kararı alındı. Bunun yanı sıra örgütün silah ve mühimmat tedariki ile ilgili de kararlar alındı. Bu doğrultuda PKK'nın, Rusya'dan, Suriye kolu PYD'nin silahlı kadrosu YPG üzerinden füze ve anti-tank mayını alması talebinde bulunması kararlaştırıldı. Talep edilecek silahlar arasında yerden havaya füzeler de bulunuyor.

 RUSLAR'DAN ANTİ-TANK ROKETİ
 
Ruslar kriz patlak vermeden önce de PKK'ya anti-tank roketleri veriyordu. 24-25 Eylül 2015'te Şırnak Beytüşşebap ilçe merkezi ve çevresindeki askeri üs bölgelerine saldıran PKK'ya yönelik operasyonlarda, bir adet nişangâhı sökülmüş Rus yapımı güdümlü tanksavar füze (9m131) aparatı bulundu. Rus yapımı tanksavar füze, PKK'nın envanterinde şimdiye kadar rastlanan bir silah değil. Rusların bu süreçte PKK'ya daha fazla silah tedarik edebileceği değerlendiriliyor.